Interjúk és nyilatkozatok

Flick: A válogatott sikere minden fölött áll

Hansi Flick már hivatalosan is a német fociválogatott edzője, így a szövetség részéről kihagyhatatlan lehetőség volt, hogy leüljenek vele beszélni egy interjú keretében.

Hansi Flick szűk két szezon töltött a német rekordbajnoknál és ezalatt 7 trófeát begyűjtve valóságos legenda lett. Éppen ezért volt kissé meglepő, hogy az 56 esztendős tréner a német válogatott szövetségi kapitányi posztja után érdeklődött, az Európa-bajnokság előtt nem sokkal pedig hivatalossá is vált, hogy a Nationalelf edzője lesz. Természetesen Flick korábban is nyilatkozta, hogy a legszebb álmai között tartotta számon eddig azt a feladatot, amelyet 2021 augusztus elsejétől hivatalosan is betölt.

„Számomra az, hogy a válogatott edzője lehetek, óriási felelőséggel jár és már nagyon várom az éles munkát. A lehető legjobbamat fogom nyújtani, hogy újra izgalmas focit játsszunk. A válogatott sikere minden fölött áll. Más a légkör és a fogadtatás, mint klubszinten. A legfontosabb prioritás a válogatottnál, hogy jó és sikeres focit játsszon.” – kezdte Flick, aki a fogyasztható focit tökéletességig formázta a Bayern kispadján.



Izgalmas rajt vár Hansira, aki csak idén hét meccsen is irányíthatja a német csapatot. Korábban 2006 és 2014 között dolgozott a válogatott közelében, méghozzá Joachim Löw mögött, asszisztens edzőként – együtt világbajnokságot nyertek.

„Hét meccsünk lesz idén és mindenki előtt tiszta a kép: kemény meló lesz. A selejtezőcsoport élén akarunk végezni és még mindig sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy ezt elérjük. Németország legjobbjaival fogunk dolgozni, akiknek meg is kell mutatniuk, hogy ők a legjobbak. Én két kérdés szerint válogatok: aszerint, hogy valaki jó-e a válogatott szintjére és hogy az a valaki akar-e játszani a válogatottban.”

Image

Hansit a háttérből kiindulva vélhetően az Olympiastadion alsó részlegében kérdezték.

Németország a harmadik helyen áll a vb-kvalifikációs csoportjában, meglepetésre a százszázalékos Örményország és a németeket is legyűrő Észak-Macedónia mögött. Legközelebb Lichtenstein lesz az ellenfelük, akik ellen könnyen lehet, hogy gólfesztivált rendeznek. Hogy mindezt a két rutinosabb játékossal, Mats Hummelsszel és a Bayern klasszisával, Thomas Müllerrel, szinte borítékolható.

„Szeptemberben már le is játsszuk az első három meccsünk. Ez nagy teszt lesz a játékosok számára, de ennek nem szabad kifogásnak lenni. Tudjuk, hogy ha kvalifikálni akarunk a vébére, akkor ezeket a csapatokat meg kel vernünk. A cél a kilenc pont. Természetesen beszéltem már a játékosokkal. Számomra nincs limit a beválogatott labdarúgók életkoránál.” – nyilatkozta előrevetítve Flick.

via DFB

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top