Bajnokok Ligája

Mennyi esélyünk van idén a BL-ben?

Minden Bayern-szurkoló úgy megy neki egy új idénynek, hogy a triplázás lebeg a szeme előtt. A 2019/20-as tökéletes szezon után tavaly a PSG visszavágott a negyeddöntőben, így nem sikerült a címvédés. Lássuk, idén mennyi esély van elhódítani a BL-serleget…

Minden szezon előtt egy úgynevezett Szuper Komputer, a ZEN megjósolja az adott idény BL-győztes csapatát. A program figyelembe veszi a nyári átigazolásokat, új edzők esetleges érkezését, erősítéseket és veszteségeket klubokon belül, szezon közben pedig a kulcsjátékosok sérüléseit is beleszámítja a  és ezek alapján jövendöl. A ZEN 2010 óta működik és eddig a 11 alkalomból 9-szer megjósolta a BL-győztest.

Idén is publikálta jóslatát a program, amely szerint a 2021/22-es Bajnokok Ligáját a Manchester City fogja megnyerni, második helyre jósolta a rengeteg új igazolást megejtő PSG-t, a Bayern pedig a harmadik helyre került a listán. Íme a ranglista, a számok a valószínűséget jelentik (tízes skálán):

 1. Manchester City – 9.45
 2. Paris Saint-Germain – 9.30
 3. Bayern München – 8.90
 4. Chelsea – 8.50
 5. Real Madrid – 8.35
 6. Liverpool – 8.20
 7. Atlético Madrid – 7.95
 8. Barcelona – 7.70
 9. Manchester United – 7.75
 10. Juventus – 7.45

Annak ellenére tehát, hogy sok bajor drukker úgy gondolja, hogy idén még a bajnokság sem lesz meg a „gyenge” keret és a „nem Bayern szintű” edző miatt, a Zen szerint mégis ott leszünk a BL-véghajrájában. Azt viszont mindenképp figyelembe kell venni, hogy a csoportkör nem lesz egyszerű, mivel a Bayern hiába van az első kiemeltek között, a második kalapban olyan együttesek szerepelnek a sorsolás előtt, mint a Barca, a Juve, a Liverpool, a MU, a PSG vagy épp a Real. Az azonban már egészen biztos, hogy azzal, hogy az első kalapba kerültünk, olyan csoportellenfeleket kerültünk el, mint a címvédő Chelsea, a Manchester City, az Atlético Madrid és az Inter.

Íme, a kalapok, amelyek még nem véglegesek, mivel még tartanak a BL-selejtezők:

 1. kalap: Chelsea, Villareal, City, Atlético, Bayern, Inter, Lille, Sporting
 2. kalap: Real, Barca, Juve, MU, PSG, Liverpool, Sevilla, Dortmund
 3. kalap: Porto, Ajax, Lipcse, Atalanta, Zenit (+ még 3 csapat a selejtezőkből)
 4. kalap: Milan, Wolfsburg (+további 6 csapat a selejtezőkből)

A BL-csoportkörök sorsolását egyébként augusztus 26-án tartják Isztambulban.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Champions League: Bayern Munich crowned kings of Europe as Coman haunts PSG | Sports | German football and major international sports news | DW | 23.08. 2020

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top