Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: A Bayern egy csábító csapat

Oliver Kahn a Welt am Sonntagnak nyilatkozott röviden néhány kérdésre, említve Lewandowskit, Musialát és a transzferhelyzetet.

Lewandowski jövőjével kapcsolatban: Robert esetében mindenképpen megengedhetjük magunknak, hogy önfejűek legyünk. Általánosságban beszélve, sokkal rugalmasabb lesz a transzferprogramunk a jövőben. Az egész arról szól, hogy kihasználjuk minden potenciálunkat. A krízishelyzetnek még nincs vége, sőt, erősebb, mint valaha.

A Bayern gazdasági helyzetéről: Megfizetjük a legjobb játékosainkat, mert ők azok, akik különbséget jelentenek. Viszont van egy felső haátrunk, méghozzá a bevételeink miatt. Sok európai klubnál a fizetések folytatták az emelkedést, miközben a bevétel stagnált. És most, a járványnak köszönhetően mínuszban vannak.



A klub megítélésről: A játékosok nálunk hívogató környezetben nyerhetnek címeket. A pénz és a nevek nem garantálnak trófeákat, ezt régóta tudjuk. A Bayernnek nem kell rejtegetnie azt a csomagot, amit képes nyújtani. Ezért a Bayern az egyik legnagyobb Európában.

A jövő céljairól: A célunk, hogy továbbra is Európa 4 legjobb csapata közt legyünk. Az elmúlt évtizedben sikerült Európa csúcsára jutni, szóval miért is változtatnánk ezen a célon?



A keretről: Erős keretünk van, amely képes, hogy elérje az ambíciózus céljainkat erre a szezonra nézve. Láthatjuk, hogy ott van Jamal Musiala, aki személyében nem szabad alábecsülnöd a fiataljaink potenciálját. A keret fejlesztése egy jelenleg is folyó feladat. Ezért is figyeljük természetesen megállás nélkül a picaot.

A pénzhelyzet változásáról: 150 milliós veszteségünk volt bevételekben. A jelenlegi helyzet már teljesen más, mint amikor elkezdtem vezetőségi tagként dolgozni 2020 januárjában.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top