Bundesliga

„Mindenki többet akar nyújtani ellenünk.” | Sajtótájékoztató: Mönchengladbach vs. Bayern

Julian Nagelsmann megtartotta első sajtótájékoztatóját tétmeccs előtt. A német tréner a Mönchengladbach elleni meccset megelőzően tette helyre a dolgokat.

Első tétmeccsén irányít majd Nagelsmann, aki kiemelte, hogy nagyon várja Bayernes karrierje első kezdő sípszóját és beszélt a személyi helyzetről is. Amit külön nem szedtünk ki, az az, hogy az edző ismét nemleges választ adott Ribéry esetleges visszatérésére.

Az első meccs érzéséről: Boldog vagyok, hogy a dolgok végre elkezdődnek. Eddig az izgalom és a várakozás érzete keveredett bennünk. A felkészülés különleges módon folyt, hiszen többen is későn kezdték el az edzést. Reméljük, jól kezdünk holnap. Jó érzés, hogy a Bayern München edzője vagyok. Ha az eredményeket nézzük, nem sikerült jól az előszezon. Ugyanakkor az edzések jól teltek.Alphonso Daviesről: Phonzy visszatért. Ő is egy lehetőség a védelemben, ugyanakkor még nem biztos, hogy bírná a 90 percet. Meg szeretném várni az utolsó edzésünket. Ez fontos, főleg a jövő hétre tekintve, amikor biztosan kap játékperceket.

Benjamin Pavard helyzetéről: Pavard sérülése nagyon idegesítő. Jól teljesített a felkészülés során. Tud három- és négyvédős helyzetben is játszani. Most pedig kidőlt pár hétre. A sérülés hossza a rehabilitációtól függ majd. Most van egy Sülénk, egy Sarrunk és egy Stanisicunk, hogy pótoljuk őt. Az, hogyha bánkódom miatta, nem segít.

Sabitzerről: Nagyon jól ismerem őt és sokáig dolgoztunk együtt. Nagyon jó játékos. Viszont nem kommentálunk semmiféle átigazolási pletykát. Figyeljük a piacot, hiszen ez is az edzők dolga. Aztán majd döntünk arról, hogy hol vannak reális esélyeink erősíteni a keretet.Sanéról: Ő egy nagyon jó srác, akivel bátran lehet ötletelni. Nagyon nagy tehetséggel rendelkezik. Az egész attól függ, hogy mindezt sikerül-e megmutatnia a pályán is. Fontos főszerepet játszhat. Neki akkor teszünk jót, hogyha a médián keresztül békén hagyjuk, így pedig majd eléri a képességeit.

A játékosokkal eltöltött edzésekről: Nagyszerű játékosaink vannak, akikkel mindenki élvezné a közös munkát. Ismertem őket korábban is, de más az, amikor minden nap edzésen vagyunk. Kellemes és életerős társaság ez. Éhesek arra, hogy megnyerjenek mindent. Senki sem akarja nyugtázni azt, amit ők már elértek.A ‘Gladbach elleni meccsről: A ‘Gladbachnak nagyon jó csapata van és egy nagyon jó trénere is. Viszont van pár válogatott játékosuk, akik még nincsenek a legjobb formában. Jó ellenfelek, de ugyebár nincs könnyen vehető rivális a Bundesligában, hiszen mindenki többet akar nyújtani, amikor a Bayernnel találkozik.

A keretről: Nem lehet 20 topjátékosod egy keretben. Edzőként természetesen a lehető legtöbb klasszist akarod a csapatban. Viszont muszáj megtalálni az egyensúlyt. Ennek a részei a sérülések is. Nem csak a piacra kell figyelnünk, de az összes játékos munkabírását is szem előtt kell tartanunk.

A nagy külföldi transzferekről: Néha meg kell vakarnom a szemem, amikor megnézem, mi történt az elmúlt hetekben. Nem vagyok biztos benne, hogyan képesek erre ezek a csapatok. Az UEFA erre biztosan figyel. Németország arcai vagyunk, így a többi klubnak még nehezebb, hogy lépést tartsanak velünk. Különböző okok miatt is: az 50+1 szabály és az adózás miatt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top