Német Szuperkupa

„Haaland nagyon jó, de a foci csapatsport.” | Sajtótájékoztató: Dortmund vs. Bayern

Holnap este fél kilenckor a német szuperkupa keretein belül összecsap a bajnok és a kupagyőztes, tehát a Bayern a Dortmunddal talákozik. Julian Nagelsmann pedig nyilatkozott a mérkőzés előtt.

Gerd Müllerről: Részvétem a családnak és a barátoknak. A tegnapi egy nagyon szomorú nap volt a futball világában. Gerd emléke örökké élni fog. Rengeteg nagy meccset játszott és megszámolhatatlan mennyiségű gólt szerzett. Sok erőt és kitartást kívánok a családjának.

Stanisicről: Volt egyetlen veszélyes labdavesztése, de egyébként boldogak vagyunk a teljesítményével. Megbízható játékos. Próbál beszélni és kommunikálni is, egyre többször. Jó benyomást keltett az előszezonban és a ‘Gladbach ellen is. Ez azt jelenti, hogy holnap ő is egy lehetőség.

Haalandról: Óriási csatár. Amit a Dortmundért nyújt a pályán, hihetetlen. Nem szabad területet hagyni neki, ha a védelem mögé akar kerülni. 36 km/órával fut, ami nagyon gyors. Nekünk viszont a világ legjobb hálóőre véd a kapuban, illetve a futball csapatsport.



A Lewandowski vs. Haaland párharcról: Lewandowski évek óta bizonyítja, hogy képes világklasszis teljesíményre. Erling nincs régóta a Bundesligában, de remek számadatai vannak. Két más típusú csatárról beszélünk. Lewandowskinak több tapasztalata van és boldog vagyok, hogy a csapatomban tudhatom.

Lucas Hernándezről: Lucas már újra labdával edz. Utálok tippelni ilyen esetekben. Természetesen annak örülnénk legjobban, ha minél hamarabb visszatérne hozzánk, ugyanakkor idő kell neki. Szükségünk van rá és nagyon fogunk örülni, ha visszatér.

Daviesről: Phonzy jól támad, főleg úgy, hogy nagyon kevés felkészülési ideje volt rá. Védekezésben már nem volt annyira magabiztos néhány helyzetben. Viszont jobban támogatom azt, ha támadásban magabiztos, mintha a labdákat csak keresztbe játszaná.



Tolissóról: Coco valószínűleg visszatér a csapathoz holnap. Az U23-asokkal edzett és jól teljesített. Ha minden jól megy, velünk utazik holnap.

Arról, hogy melyik két belső védő kezd holnap: Upamecano, Süle és Nianzou egy szinten vannak. Nem egy könnyű döntés, ezért várunk a végső edzésig, aztán döntünk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top