Transzferpletykák

Transzferhírek: Kehrer, Sabitzer és Lewandowski?

Thilo Kehrer visszatérhet a Bundesligába, miközben Marcel Sabitzer korábbi mentora kezei alá szeretne kerülni. És persze az elengedhetetlen Lewandowski-saga, aminek újabb epizódja jelent meg ma. Ezek a legfontosabb traszferhíreink.

Igyekszünk mindig a legmegbízhatóbb forrásokkal szolgálni olvasóinknak, ám olykor megengedhetjük magunknak, hogy a nemzetközi sajtó legfontosabb találgatásait is közzétegyük. Alább a három legnagyobb pletykatémát és az ezzel kapcsolatos legfrissebb állásokat olvashatjátok.

Kehrer, mint lehetséges védelmi erősítés

Thilo Kehrer a Schalke csapatából lehet ismerős a Bayern drukkereinek és azoknak, akik főként német focit néznek. Amikor Thomas Tuchel átvette a PSG irányítását, Kehrer nem sokkal később csatlakozott a sikeredző keretéhez. Azóta 3 híján 100 tétmeccsen szerepelt a német védő a francia csapatban, ezalatt pedig – Julian Draxlerhez hasonlóan – többször is szóba hozták őt Bundesliga-csapatokkal.



A francia sajtó szerint ezúttal a Bayern a kiszemelt, ám ezt a SPORT1 és a Bild újságírói is alaptalannak tartják. Abban viszont egyetért a nemzetközi fáma, hogy még Hansi Flick is célpontként tűzte ki a közép- és jobbhátvédként is bevethető futballistát, ám az egyezség nem született meg. Kahn és Salihamidzic most hajthatatlan, akárcsak a játékos, írja a L’Équipe. A lap szerint a klub 12 milliót ajánlana érte, mindezt pedig a ‘Gladbach elleni meccs előtt közölték Kehrer képviselőivel. A 24 éves játékos 3 évre írhat alá.

Az olaszok egyébként rákontráztak a pletykákra és a Foot Mercato írása szerint a német sajtó alaptalanul tagadja, hogy semmilyen megegyezés nincs Kehrer és a Bayern között, hiszen a múlt szombati, Strasbourg elleni meccsen jelen volt a bajorok egyik képviselője.

Opinion: Ref Was Right to Deny Bayern Munich Penalty Against PSG in Champions League Final - PSG Talk

Nem csak a Schalkéban eltöltött évei alatt találkozott a Bayernnel Kehrer – hanem a számukra vesztes BL-döntőben is.

Sabitzer hosszas kálváriája

Marcel Sabitzer neve a múlt héten merült fel, mint lehetséges érkező. Az osztrák középpályás jó szezonokat futott az elmúlt években, mindezt pedig tette Julian Nagelsmann alatt. Ezzel még valószínűbbé vált a játékos átigazolása, sőt, a Goal szerint már a Lipcse vezetőségével is közölte távozási szándékát.

A 27 éves sokoldalú középpályásért sokan érdeklődnek Európában, a Bayern pedig csak akkor szállna be az érte folytatott harcba, ha már eladott játékosokat – akik egyébként Tolisso, Cuisance, Chris Richards és Sarr lehetnek.

Julian Nagelsmann has heard the rumors linking Bayern Munich and Marcel Sabitzer; acknowledges potential depth issues - Bavarian Football Works

Nagelsmann alatt alapember volt Sabitzer.

Lewandowski jövőre távozni fog?

Mint ahogyan ez minden évben terítékre kerül, ezúttal is összeboronálták külföldi klubokkal, Lewandowskit, aki a Sky szerint új kihívásra vágyik, de a klub azzal szólt bele esetleges távozásába, hogy 100 millió euró fölé helyezte a vételárát. Az angolok szerint Lewandowski nagyon boldog a Bayernnél, de 35 éves kora előtt szeretné kipróbálni magát egy másik ligában.



Tobi Altschäffl, a Bild riportere szerint a klub ezen a nyáron biztosan nem adja el a lengyel játékost. A Goal pedig egyenesen azt írja, hogy a 32 esztendős csatár elfogadta, hogy a Bayern nem szeretné őt eladólistára tenni, ugyanakkor 2022 nyarán már másabb lehet a helyzet, hiszen a játékos értéke csökkenni fog, ráadásul már csak 12 hónap lesz hátra a 2023 júniusáig szóló szerződéséből.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top