Német Kupa

Egy tucat góllal mentünk tovább | Összefoglaló: Bremer 0-12 Bayern

A Bayern München nem kegyelmezett az ötödik vonalbeli Bremer SV-nek és 10 ezer néző előtt 12-0-ra nyert. Choupo-Moting mesternégyest szerzett, Musiala duplázott és összesen hét játékos iratkozott fel a jegyzetkönyvbe gólszerzőként. Mutatjuk, mi történt a meccsen.

Azt már a találkozót megelőző napon lehetett tudni, hogy nem utazik a csapattal a sérültrészleg (Coman, Lucas, Roca és Pavard), illetve pihenőt kap Lewandowski, Neuer és Goretzka is. Természetesen ez nem rázta meg a csapatot, hiszen a Német kupa első fordulójában az ötödosztályú Bremer SV volt az ellenfél, amely teljes kerete élete meccsére készült.

Az első hét percben a Bremernek is voltak lehetőségei.

A mérkőzés történései

Ahogyan az lenni szokott az ilyen mérkőzéseken, a kiscsapat nagyon erősen bekezdett és kétszer is eljutott Sven Ulreich kapuja elé. Egy felívelés után még ollózni is tudott az egyik hazai játékos, de Süle hátán elakadt a játékszer.

A meglepetés viszont végül elamaradt: a 8. percben beindult a henger, miután Sané szépen húzogatta a labdát a bal oldalon, majd beadta Choupo-Moting felé, aki ballal a felsőléc alá küldte azt. Nyolc perccel később már újabb gólt láthatott a közönség: ekkor Musiala talált be egy szép kényszerítő után.

Bambi és Choupo diktálta az iramot.

Az egész meccsen összesen 37 lövést eresztett el a csapat, ennek pedig a nagy része az első félidőben való pontatlanabb próbálkozásokból tevődött össze. Mindenesetre a 27. perc körnéykén elég pontos volt a gárda, hiszen ekkor Choupo-Moting csapott le egy labdára, majd adta át azt Musialának, aki a hosszú alsót célozta meg, lövését pedig végül az ellenfél egyik menteni akaró védője, Warm vágta be a hálóba.

Egy perc sem telt el ezután, Choupo-Moting már a negyediket lőtte. Megint Sané adta a gólpasszt, a kameruninak pedig csak be kellett passzolnia a labdát az őrizetlenül hagyott kapuba. A 35. percben már mesterhármast ünnepelhetett a támadó: Müller fejese megpattant az egyik védőn, Choupo pedig a hosszún érkezve juttatta a labdát Seemann kapus mögé.

Ennyi „elég is volt” egy félidőre a bajoroknak, bár Seemann még védett két szépet a szünet előtt.

A cserék is jól teljesítettek.

A második játékrész ott kezdődött, ahol a Bayern abbahagyta. Három perccel az újrakezdés után két újabb góllal már 7-0 volt a Bayernnek. A hatodikat a szemfüles csereember, Malik Tillman lőtte be, majd egy perc múlva Musiala meglőtte saját maga második gólját – az este legszebb találatát. Tillman egyébként a 21. század legfiatalabb játékosa lett, aki profi Bayern-debütálásán betalált.

A nyolcadik gól Omar Richards lefejelt labdája után jött, aki ezzel megszerezte első asszisztját. A befejezőember szerepét Leroy Sané vette magára, aki három perccel a gólja után, a 68. minutumban elhagyta a pályát, helyén pedig az egyesült államokbeli Taylor Booth játszott tovább.

Ezután az ellenfél kapust cserélt, majd a 76. percben emberhátrányba került. Ugo Nobile, aki kilences mezszámmal focizott a védelem közepén, a mezénél fogva rántotta hátra Tillmant.

Az est egyik fénypontja volt, hogy Bouna Sarr megszerezte első gólját a Bayern München csapatában.

A hajrára így még nagyobb volt a Bayern fölénye, ez pedig három újabb gólszerzőben, valamint a mesternégyest elérő Choupo-Motingban csúcsosodott ki. Először Cuisance lőtt egyet Gnabry beadása után a 80. percben, majd jött a tizedik, a már sokszor említett Choupo jóvoltából.

A középcsatárnak az azt megelőző gól szerzője, Cuisance adta a gólpasszt, a sormintában pedig az következett, hogy Choupo adja a következőt. Ez így is lett: a 86. percben Bouna Sarr talált be a kameruni játékos passza után.

A végső kegyelemdöfést a Tolisso szolgáltatta, aki egy megpattanó labdát vágott be ballal, éles szögből. Ezzel kialakult a végeredmény, amely történelmi volt, hiszen a Bayern a 21. században még nem aratott ekkora arányú győzelmet tétmeccsen, összességében pedig a klub fennállásának második legnagyobb arányú sikere született.

Image

Nagelsmann elbeszélgetett az ellenfél trénerével, Benjamin Etával is.

Choupo-Moting mérlege 4 gól és 3 gólpassz volt, összesen pedig 10 mezőnyjátékos vállal szerepet a 12 gólban (az öngólt szerző ellenfél játékossal együtt). Tillman és Sarr is első gólját szerezte a Bayernben. Egyébként Sarr három mérkőzést játszott eddig a Német kupában a bajor csapat színeiben és összesen három gólban vállalt szerepet.

A Bayern München ezzel a győzelemmel továbbjutott a Német kupa második fordulójába, ahol már magasabb osztályú ellenfelek várják. A sorsolás vasárnap este lesz.

A soron következő mérkőzést a Hertha ellen játssza majd Nagelsmann csapata. Szombaton 18:30-kor, a Bundesliga keretein belül.

Videós összefoglaló

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Mindkét eddigi edzője méltatta Musialát

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top