Bundesliga

Felzárkózna a rekordbajnok | Előzetes: Bayern vs. Hertha

A harmadik forduló zajlik jelenleg a Bundesliga idei kiírásában, a Bayern pedig ismét hazai pályán bizonyíthat, ezúttal a Hertha Berlin csapata ellen. Dárdai Pálék 0 pontosak és igyekeznek majd legalább egyet elcsenni az Allianz Arenából.

Az elmúlt hét egyik legnagyobb transzefere a Herthához volt köthető – már ami a Bundesligát illeti. A fővárosi kék-fehérek elvesztették legjobb játékosukat, a brazil cselgépet, Matheus Cunhát, aki a spanyol bajnok Atlético Madridhoz szerződött. Nagelsmann a meccset megelőző sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Hertha „érdekesen erősítette meg keretét” és ezzel nehéz vitatkozni.



A friss Hertha-alkalmazott Fredi Bobic sportigazgatói tudásával több játékost is szerződtetett a klub: érkezett a tehetséges dán kapus, Oliver Christensen, a kieső Schalke egyik értékelhető teljesítményt nyújtó játékosa, Suat Serdar, az Ajax-nevelésű Jurgen Ekkelenkamp, a visszatérő Kevin-Prince Boateng, az egykori Bayern München-akadémista, Marco Richter, az ötödik topligában is megforduló (és az első fordulóban gólt is jegyző) Stefan Jovetic és a Hoffenheimtől érkező Ishak Belfodil.

Az más kérdés, hogy az első két játéknapon semmi sem jött össze Dárdai Pálnak és csapatának. A Köln ellen 1-3, míg a Wolfsburg ellen 1-2 volt a végeredmény. A legbosszantóbb az lehetett a magyar tréner számára, hogy mindkét meccsen a berliniek szerezték meg a vezetést. Az egykori klublegenda egyébként így nyilatkozott a Bayernről:

„Nem az figyeltük, más csapatok hogy játszottak itt. Hűek leszünk a játékrendszerünkhöz. A Bayern elengedett pár tapasztalt játékost, szóval már másak a szemeimben. Minden csapat képes a gólszerzésre és a világ legjobb csapatai is követhetnek el hibákat. Belemegyünk, aztán megpróbálunk mindent kihozni a meccsből.”

Hertha – Wolfsburg: Baby-Alarm bei Arnold, Corona-Comeback von Brekalo - Bundesliga - Bild.de

A második meccsen sem jött össze a pontszerzés.

A Hertha együtteséből Krzysztof Piatek hiányzik, aki nagyjából ezekre a hetekre időzítette teljes felépülését, miután korábban eltörte a lábát. A lengyel csatárnak viszont – ahogyan Dárdai fogalmazott – „el kellett tolnia a visszatérését”. Kevin-Prince Boatenget sem láthatjuk, hiszen ő hátproblémákkal küszködik, illetve az edző fia, Márton sem lesz ott. Neki a bokája sérült meg.

Pedig minden segítségre szüksége lenne a 45 éves magyar szakembernek, hiszen 10 meccséből eddig csak egyet nyert meg a rekordbajnok ellen, míg Nagelsmann egyet sem veszített el 11 Hertha elleni találkozójából. Ami pedig még aggasztóbb lehet a berliniek számára, az az, hogy eddig egyszer fordult elő, hogy az első két Bundesliga-mérkőzését elvesztette a csapat: az 1990/91-es idényben, amikor ki is estek a legvégén.



A Bayern viszont sorozatban harmadik találkozóját nyerte meg és pályázik a negyedikre is így a válogatott szünet előtt. 25 ezer néző tekintheti meg a mérkőzést az Allianz Arenában, amelynek kispadjára már csak három Bayern-játékos nem ülhet le. Benjamin Pavard, Lucas Hernández és Marc Roca valószínűleg a vb-selejtezős válogatott hetek után térhetnek vissza. Kingsley Coman viszont egészséges és bevethető a mai meccsen.

A találkozó 18:30-tól kezdődik és az Arena4-en lesz élőben követhető.

Szinte biztos, hogy a bal szélen  a 18 esztendős Musiala kezd majd.

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Stanisic, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Sane, Müller, Gnabry – Lewandowski

Hertha: Schwolow – Pekarik, Boyata, Stark, Plattenhardt – Serdar, Ascacibar – Lukebakio, Jovetic, Richter – Selke

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top