Válogatott

Neuer: Kicsit fura, hogy nem Jogi Löw van itt

Manuel Neuer és társai már tegnapelőtt megérkeztek a német válogatott stuttgarti szállására. A Bayern és a Nationalelf csapatkapitánya tegnap sajótájékoztatót is tartott.

Neuer 104-szer szerepelt a német válogatott mezében – mindegyik alkalommal Joachim Löw irányítás alatt. Idén azonban eljött a változás ideje: a játékos korábbi trénere, Hansi Flick alatt lehet továbbra is a válogatott meghatározó tagja. A 35 esztendős kapus a német szövetség első sajtótájékoztatóján beszélt a médiának.

A változásról: Kicsit fura, hogy idejövök és nem találom Jogi Löwöt. Hansit ismerem 2009 óta, szóval nem új a helyzet számomra. Sokat beszéltünk az évek alatt. Nagyon beszédes edző. Várom már, hogy elkezdjünk egy új érát. Az összes játékos alig várja, hogy remélhetőleg újr apozitív eredményeket érjünk el. A szurkolókat is boldoggá szeretnénk tenni.



Arról, hogy kapitánnyá nevezte Flick is: Beszéltünk a telefonon időről időre és elmondtam neki a véleményem. Persze ez egy szép dolog. Viszont a felelősségnek mindig el kell oszlania a csapaton, nem csak a kapitánynak kell viselnie. Mindannyian felelősek vagyunk, így közelítjük meg.

Az Európa-bajnok olasz csapatról: Olaszország, mint egy sereg volt az Európa-bajnokságon. Szórakoztató volt a játékuk és ennek így kell lennie nálunk is. Ismerem a potenciálunk és nem igazán tudtuk teljesen kihasználni azt az előző pár tornán. Nagy céljaink vannak jövőre Katarban, kezdve ezzel a három meccsel.

Arról, hogy milyen lehet majd játszani a 2024-es, németországi Eb-n: Ez egy álom számomra, de addig egészségesnek is kell maradnom. Mindennek jól kell sikerülnie, beleértve a teljesítményem és éreznem kell, hogy még kellek. De az első dolog a világbajnokság jövőre.

FC Bayern: Manuel Neuer mit klarem Bekenntnis zu Trainer Hans-Dieter Flick  - Eurosport

A Bayernben már vezette Neuer azt a csapatot, amelynek vezetőedzője Hansi volt.

Arról, hogy mire számíthatunk tőle és a csapattól: Még mindig fiatalnak érzem magam, még akkor is, ha én vagyok a legidősebb a csapatban. Részben olyan focit fogunk játszani, amit a Bayernben, Hansi alatt. Marcus Sorg kiváló támogatás lesz Hansi számára. Mindig aktívnak kell lennünk, legyen szó labdás vagy labda nélküli játékról. Az ellenfelet nyomás alá kell helyeznünk.

Bokaproblémájáról: Úgy érzem, hogy képes lesezk mindhárom meccsen védeni. De bármi történhet a meccseken vagy az edzéseken. Még nem beszéltünk róla részletesen.

A németek menetrendjéről korábban írtunk a válogatott szünettel kapcsolatos cikkünkben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top