Bundesliga

„Sané folytatni fogja a jó formáját” | Sajtótájékoztató: Lipcse vs. Bayern

Julian Nagelsmann a Lipcse elleni, szombati ligameccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

A válogatott szünet után visszatér a Bundesliga és annak is a negyedik fordulója, amely keretein belül Lipcse-Bayern mérkőzést rendeznek. A kezdőrúgás szombaton 18:30-tól lesz, Nagelsmann pedig elmondta a legfontosabbakat az összecsapást megelőzően.

A német válogatott kerettagokról: A sajtótájékoztató után fogom látni majd őket. Minden játékos rendben van. Az utazásuk lehetett volna könnyebb is, de senki sem tud tenni semmit a technikai problémákkal. Megmérjük a regenerációs képességeket az edzés után.



A Sabitzertől kapott tanácsokról: Nem olyasvalaki vagyok, aki kérdezi a játékosokat ilyesmiről. Mindent stábként elemzünk. Tudjuk, mire képesek a Lipcse játékosai és mit nem tudnak megcsinálni. Szeretem kifejleszteni a saját elképzeléseimet és nem igazán támaszkodom egyes játékosok információira.

A Lipcsébe való visszatéréséről: Általánosságban beszélve, már nagyon várom. Két szép évünk volt Lipcsében és az edzői stáb is boldog, hogy visszatérünk. Tudjuk, mi merre van, csak egy másik kanyart kell tenni az öltözőig. A Lipcse remek kerettel és stábbal rendelkezik. Mindegyik szurkolójuk szerencsésnek mondhatja magát.

Már Pavard is kerettag lesz.

Gnabry formájáról: Természetesen egy komoly lépést tett előre. A Hoffenheimben már kiváló játékos volt, sok meccset eldöntött nekünk. Olyan tehetséggel rendelkezik, amivel jól mozog az üres területeken és jól fejez be mindkét lábával. Gyengeségei is vannak, főleg ha sokat kell gondolkodnia. Nem látom okát, hogy kevesebbet nyújtson, mint az elmúlt pár hétben.

Sanéról: A válogatottban nyújtott teljesítményei jók voltak, úgy mint az azelőtti két héten velünk. Hihetetlenül érzi a kontranyomást, az asszisztok jegyzését és a gólok szerzését. Ő egy olyan játékos, akit nagyon nehéz fogni. A következő hetekben biztosan folytatni fogja mindezt.



A bevethető játékosokról: Sabitzer nem edzett velünk túl sokat. Szerintem mindkét opicót el tudja vállalni, a padot és a kezdőt is. Jó segítség lehet számunkra a padról beállva. Phonzie jó benyomást tett. A sérülése nem volt annyira drámai, mint amilyennek először látszott. Egészséges és mindkét meccsen, a Lipcse és a Barcelona ellen is bevethető. Müller és Upa is fitt és mindketten opciók a kezdőcsapatban szereplésre. Jól edzettek. Thomas még mindig érez valamit az összekötőjében, de semmi súlyosat.

A biztos hiányzókról: Tolisso kiesett holnapról és a Barcelona ellen is. Azt a döntést hoztuk, hogy lassan integráljuk vissza a csapatba. Kingsley esetében az a helyzet, hogy jó érzetünk van azzal kapcsolatban, hogy játszhat a Barcelona ellen. Viszont adni fogunk neki egy szünetet, hogy 7-10 napig edzen, szóval később majd mindegyik meccsen bevethető lesz.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Jön a Nagelsmann-derbi! | Előzetes: Lipcse vs. Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top