Bundesliga

„Az élen akarunk maradni” | Sajtótájékoztató: Fürth vs. Bayern

Julian Nagelsmann a Bundesliga 6. fordulóját megnyitó Fürth-Bayern találkozó előtt nyilatkozott a sajtónak.

Nem kell olyan messzire utaznia a csapatnak, hogy elérjen a szintén bajorországi Fürthbe és játszhasson a helyi csapattal este fél kilenctől. Julian Nagelsmann a csütörtöki edzést megelőzően beszélt az újságíróknak.

A személyi helyzetről: Serge és Jamal folytatta az edzést. King még nem opció a Fürth ellen, de örülünk annak, hogy újra fut. Coco Tolisso sem bevethető, de egyre jobb a helyzete. Lucasnak kisebb térdproblémája volt tegnap, de ma visszatért. Christian Früchtl fogja váltani Sven Ulreichot a keretben.



A meccsről: A két csapat céljai teljesen mások. A Fürth csak most jutott fel és nem könnyű megvetni a lábukat azonnal az első osztályban. Mi vagyunk a favoritok és nyerni akarunk. A tabella élén állunk és ott is akarunk maradni.

A bedobások gyakorlásáról: Dino Topmöller ötlete volt, aki a rögzített helyzetekért felelős. A bedobások különlegesek, hiszen a játékos a páylán kívül végzi el és ilyenkor a csapat megfogyatkozik. Fontos, hogy gyakoroluk. A gólok 30%-a pontrúgásokból jön és ennek a része a bedobások is. Nem csináltuk valami jól a Bochum ellen, szóval jobb megoldásokat szeretnénk. A játékosok pedig nyitottak erre.

A Bundesliga erőviszonyairól: Minden ligában, minden területen valaki sikeresebb, mint a többi. A többieknek dolgozniuk kell magukon. Mindenkinek ki kell adnia magából mindent. Nagyszerű kihívóink vannak.



Lewandowski már több, mint kétszer annyi gólt lőtt, mint a Fürth ebben az idényben.

A Rüdigerrel kapcsolatos pletykákról: Nem vagyok nagy rajongója annak, hogy más kluboknál lévő játékosokról beszéljek, hisz a transzferablakon kívül vagyunk. Ő egy német válogatott játékos és jól teljesít. Thomas (Tuchel) segített neki elérni a legjobb szintjét.

A szélsőkről: Sabitzer is tud játszani a széleken. Nem a legjobb pozíciója, jobb középen. Még mindig csak kóstolgatja az itteni életet. Opcióként gondolok rá, ami a kezdőt illeti. Serge és Jamal játszhat, de várnunk kell holnapig, hogy lássuk, hogyan reagálnak az edézsre. Bajnokok Ligáját játszunk a jövő héten. Annak az esélye, hogy ők ketten kezdenek, nagyon kevés.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top