„Rugalmasságot várok el a fiúktól” | Sajtótájékoztató: Bayern vs. Dinamo Kijev

Julian Nagelsmann és Serge Gnabry a Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzés előtt beszélt a sajtónak.

Holnap este kilenckor megszólal a kezdő sípszó az Allianz Arenában és a két csapat, a Bayern és a Dinamo Kijev néz majd farkasszemet egymással. A találkozót nem közvetíti magyar adó.

Julian Nagelsmann

Davies pozíciójáról: Általánosságban variálható csapat vagyunk. Phonzienak van egy külön posztja. Attól függ, ki játszik mellette. Az edző dolga, hogy a játékosokat a legjobb posztokun játszassa. Viszont elvárom a rugalmasságot a játékosaimtól.

Gnabryról: Korábban voltak problémái a sérülésekkel. Erre figyelmet kell fordítani. Serge hihetetlenül professzionális mentalitású. Számomra ő nagyon értékes tagja a csapatnak. Mindig mosoly van az arcán, nagyon fontos nekünk.

Comanról: King jól teljesít, de még nem opció holnapra. Már eldöntöttük a műtét előtt, hogy két hétig nem játszhat. Jó benyomást keltett az edzésen. Azt akarjuk, hogy 100 százalékos legyen és játszhasson majd a Frankfurt ellen.


A majdnem teljes keretről: Egy közel teljes keret mindig fontos. Elvárás is, mert segíti a versenyképességet. Coco már a pályán van és futóedzéseket is végez. Ha minden jól megy, mindenki visszatér a válogatott szünet után.

A meccsről: Ez arról is szól, hogy megerősítsük, hogy a csapat az egyik favorit. Ha meg akarod nyerni ezt a címet, a végén a legtöbb mérkőzést neked kell nyerned. Három pont most a tét. Nyerni akarunk és a csoport élén maradni. A Kijev mély védelmi vonallal operál, tehát nyomást szeretnénk rájuk helyezni. Ha sikerül a tervünk, akkor felérhetünk a favorit szintjéhez.


The Weeknd játékra kész.

Serge Gnabry

A meccsről: Folyamatosan új célokat kell ktűznünk magunk elé. Meccsről meccsre biztosnak kell lennünk, hogy tovább fejldőünk és nem pihenünk. Élvezzük a focink és ezt szeretnénk fenntartani. Már ismerjük is néhány játékosukat a válogatottból. Nagyon robosztusak és dinamikus focit játszanak. Védelmi stabilitásra és kontrákra építenek. Ezt láttuk a videoelemzés során.

Musialáról: Élvezi a focit és földhöz ragadt az öltözőben. Még mindig sok van előtte. Angliában leggyakrabban a robosztusságról szól a játék, ez őt és engem is segített.

A végső győzelemről: Idén sok csapat lehet kihívó. Nagyszerű a légkör a csapaton belül és ez fontos. Jól működünk együtt, éhesek vagyunk a sikerre. Meg akarjuk nyerni a BL-t megint és van is hozzá egy csapatunk, ami képes rá.

Horváth Balázs

22 éves. Bayern-szurkoló.

Leave a Comment

Friss posztok

Itt a Bayern teljes edzősagája…

Összeszedtük nektek az edzőkérdés alakulásának legfontosabb állomásait Thomas Tuchel nyári menesztésének február 21-i bejelentése óta...…

23 óra ago

„Imádom a focit” | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Wolfsburg elleni 2-0-ás siker után a vezetőedző és két játékosa nyilatkozott. (tovább…)

1 nap ago

Simán legyőztük a Farkasokat | Bayern 2-0 Wolfsburg

A Bayern München utolsó hazai mérkőzésén a Wolfsburg csapata látogatott az Allianz Arenába. (tovább…)

2 nap ago

Utoljára otthon | Bayern-Wolfsburg

A Bundesliga 33. fordulójában a Wolfsburg látogat az Allianz Arenába. (tovább…)

3 nap ago

„Kane, Musiala és Sané sem fog játszani” | Bayern-Wolfsburg

A Wolfsburg elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót. (tovább…)

3 nap ago

Hivatalos: A PSV aktiválta Tillman vételi opcióját

Malik Tillman végleg aláírt a PSV Eindhoven együttesével, méghozzá 2028-ig. (tovább…)

4 nap ago