Bajnokok Ligája

A német és az ukrán rekordbajnok viadala | Előzetes: Bayern vs. Dinamo Kijev

Elhoztuk nektek a legérdekesebb statokat és a legfontosabb híreket a két együttessel kapcsolatban.

A Dinamo Kijev csapata nem teljesen ismeretlen a Bayern szurkolói számára. A két együttes már tízszer találkozott az európai kupaporondon. Eleinte az ukránok voltak a párharc királyai, miután megnyerték a kétfelvonásos, 1975-ös UEFA-szuperkupát. A kilencvenes évek óta viszont általában a Bayern nyerte a közös meccseket: azóta öt győzelem és négy vereség a mérleg, 12:12-es gólkülönbséggel.

Az a kimaradt egy meccs döntetlennel végződött. Az 1999-es BL-elődöntő mérkőzésén Michael Tarnat 30 méterről talált be a kijeviek hálójába, ezzel visszahozva a Bayernt 1-2-re, viszont a legendás Andriy Shevchenko a szünet után betalált és csapata újra kettővel vezetett. A végén viszont jött a Super Bayern és Stefan Effenberg 78. percben lőtt szép szabadrúgásával, valamint Carsen Jancker kései egyenlítő góljával a Bayern visszahozta a reményt, majd a második mérkőzésen 1-0-ra nyert egy csodaszép Mario Basler-góllal. A fináléról azonban ne beszéljünk…



World-class duel: 1991 World Footballer of the Year Lothar Matthäus comes up against 2004 Ballon d'Or winner Shevchenko.

Az 1991-es és a 2004-es világ legjobbja is találkozott az 1999-es meccseken.

A Kijev egyébként egy 2-0-ás győzelem után utazott ma Münchenbe. Az ukrán bajnoki címvédő továbbra is a Premier Liga legnagyobb favoritja és a tabella élén is állnak, méghozzá veretlenül: kilenc meccsből nyolc győzelem, egy döntetlen.

A Bajnokok Ligájában a Kijev egy 0-0-val kezdett a Benfica ellen. Az egyetlen vereségük egyébként az hazai szuperkupa mérkőzésén történt, amikor is 3-0-ra kaptak ki az örök rivális Shakhtar Donyeck ellen.



Первая тренировка под руководством Мирчи Луческу (+ФОТО)

A 76 éves legendás tréner, Mircea Lucescu már több, mint 100 BL-meccsen dirigálta csapatait és edzői karrierje alatt 37 trófeát szerzett – ezzel második az örökranglistán.

A Dinamo nyáron a támadósorát erősítette meg és ismét egy nagyon fiatal csapattal szolgálja ki a szurkolóit (az átlagélektor 25 év alatt van). A kilenc ligameccsen 25 gólt lőttek eddig, ebből hetet pedig Viktor Tsygankov vállalt, aki a hétvégén is betalált.

A csapat nyeretlen a legutóbbi hét idegenbeli BL-meccsén (három döntetlen, négy vereség). Előző 11, a tornán lejátszott mérkőzésükből hétszer gólt sem szereztek. Ennek ellenére a legutóbbi két meccsükön kapott gól nélkül szerepeltek (1-0 a Fradi, 0-0 a Benfica ellen). Amikor pedig a Bayern otthonába látogattak, négyből három alkalommal gólt sem szereztek.



Alig vannak hiányzók.

A Bayern még veretlen az új szezonban, a Bl-ben pedig egy könnyed, 3-0-ás győzelemmel kezdett a Barcelona ellen. Nagelsmann csapata ráadásul majdnem teljes, hiszen csak a szívműtéten átesett Coman, a sérüléséből hamarosan visszatérő Tolisso és a még öthetes kihagyás végére váró Ulreich kényszerül kihagyni a találkozót.

A Kijevből Ramírez, Kulach, Kargbo Jr., Besedin és Buyalskyi hiányzik.

A 21:00-kor kezdődő mérkőzést sajnos nem közvetíti magyar adó, a DAZN előfizetéses weboldala viszont igen. Felvételről a Sport Televízión látható lesz majd, 23:00-ás kezdettel.



Lewa az előző 17 BL-meccsén 27 gólban vállalt szerepet (22 találat, 5 assziszt).

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Lewandowksi

Kijev: Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Sydorchuk, Shaparenko – Tsygankov, Buyalskyi, de Pena, Supryaga

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top