Egyéb

Így állnak a Bayern legfőbb szerződéshelyzetei a sajtó szerint

Két német sportlap írt a Bayernen belüli legfontosabb szerződéshelyzetekről.

A Serge Gnabryval kapcsolatos szerződési tárgyalásokon már az utolsó simításokat végzik, írja az Abendzeitung és a Bild. A hosszabbítás bejelentése akár már holnap megtörténhet, de ha nem, a klub közösségi médiás csapata a válogatott szünet utánig készül fel teljesen a nagyszerű hír bejelentésére.Gnabry extension: will the announcement be made before the international break?

Gnabry Kimmichhez és Goretzkához hasonlóan 2025-ig vagy 2026-ig írhat alá. A támadó esetében nagyon fontos volt, hogy az említett két játékos is elkötelezze magát a csapathoz.

A Bayern emellett szertené megtartani legnagyobb talizmánját, Robert Lewandowskit, akinek jelenleg 2023-ig szól a kontraktusa. A 33 éves lengyel támadó is szeretne maradni, írja a Bild. Ám Lewa csak akkor írná alá a szerződéshosszabbítást, ha a klub tudná garantálni neki, hogy később is kulcsszerepet kap majd a csapatban.

Lewandowskiért számos európai topklub jelentkezhet be 2023 nyarán, ha mégsem sikerülne a klubnak hosszabbítania vele.Bayern Munich star Lewandowski sets new Champions League record for longest winning streak | Goal.com

A 32 esztendős Thomas Müller helyzete a legproblémátlanabb. A klub ikonja szívesen hosszabbítaná meg a szintén 2023-ig szóló szerződését és nagyon kényelmesen érzi magát a klubon belül. Az egyetlen kérdés az új kontraktus hossza lehet – fogalmaz a Bild.

Ha Müller hosszabbítana és minden szezonjában tartaná a fontos szerepkörét, utólérhetné Oliver Kahnt a klub örökranglistáján, ami a pályára lépéseket illeti, sőt igencsak megtudná toldani a rekordot majd. Müllernek 591 mérkőzése van a Bayernben és még 70 kell neki a rekordbeállításhoz.Internet-Troll Müller frotzelt über Neuer: "Der wird doch immer nur angeschossen" - Aktuelle FC Bayern News, Transfergerüchte, Hintergrundberichte uvm.

Manuel Neuer szerződése már más tészta. A csapat kapitánya az előző hosszabbítási tárgyalásakor (amikor 2023-ig írt alá) sem volt teljesen megelégedve a szerződés hosszával. A 35 esztendős aktív kapuslegendának most három tényezőn kell gondolkodnia: az életkorán és az ezzel járó jövőbeli visszavonulásán, illetve szerepén a csapaton belül.

A tíz évvel fiatalabb Coman esetében a megbecsülés a legfontosabb és az ezzel járó pénzmennyiség, amelyet a szerződésével kaphat. Arról korábban írtunk, hogy az öltözőn belül milyen piramisrendszer alakult ki a fizetések vetületében.

Jelenleg King valószínűleg jövő nyáron távozhat, hiszen a Bayernnek ekkor van utoljára esélye arra, hogy átigazolási összegért eladja a támadót.Bayern without Tolisso, Coman for Leipzig showdown - France 24

A lap szerint Gnabry mellett Tolisso helyzete a legegyértelműbb – viszont pont az érem másik oldalaként kell értelmezni ezt. A világbajnok középpályás biztosan el fogja hagyni a Bayernt a Bild szerint és már januárban távozhat is. Ha ez nem sikerülne és a klub nem tudna pénzösszeget kérni a játékosért, Coco jövő nyáron ingyen hagyná el a csapatot.

via Abendzeitung, Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top