Bundesliga

Zsinórban tizedik alkalommal nyerhetünk | Előzetes: Bayern vs. Frankfurt



A Bayern München sorozatban tizedik győzelmét húzhatja be ma, ha nyer a Bundesliga hetedik fordulójában, a Frankfurt vendégeskedése alkalmával.

6 meccs, 5 döntetlen és 0 győzelem – nem várt rajtott vett az Eintracht Frankfurt szezonja. A tavalyi ötödik helyezett edzőváltáson ment keresztül, elvesztette legjobb játékosát és már Európában is jelenése van. Az előző idényben a Wolfsburggal negyedik helyig jutó Oliver Glasner költözött át Frankfurtba és fiai ugyan az Európa-ligában továbbjutó helyen állnak, a német bajnokságban csak a 14. pozícióban tanyáznak.



Choupo eddig 12-szer játszott a Frankfurt ellen és kétszer talált be.

 

Viszont van egy pár jó teljesítmény, amire büszke lehet Glasner: az újonnan igazolt holland csatár, Sam Lammers jól mozgott a legutóbbi ligameccseken és az előző négy tétmeccsén két gólt is jegyzett. Továbbra is azonban az elmúlt évek legjobb frankfurtija, Filip Kostic a főszereplő, aki szeptember közepe óta egy gól mellett három asszisztot is jegyzett. Külön élmény a klub szurkolói számára a szintén új igazolás, Christopher Lenz játéka is, aki a SofaScore szerint a legjobb játékosa a keretnek a ligában – más kérdés, hogy a korábbi Union-legény nem bevethető a mai találkozón.

Legutóbbi találkozóján 1-0-ra nyert a Frankfurt, ám a csapaton igencsak meglátszik a tavaly 28 gólt jegyző André Silva hiánya. Eddigi kilenc meccsükön csak nyolcszor találtak be. Glasner pedig nem számíthat az ex-Bayern-játékos Sebastian Rodéra és az erős fizikumú Ndickára, három másik védekező típusú futballista játéka pedig kérdéses: Hasebéé, Hintereggeré és a világbajnok Durmé.



Neuer az edzésen.

A Bayern a Dinamo Kijev elleni 5-0-ás győzelem és meggyőző játék után magabiztosan fogadhatja a Frankfurtot. A Bild szerint esélyes Musiala játéka a szélen, az eltiltott Pavard-t pedig akár Bouna Sarr is helyettesítheti. A sérültlistán továbbra is Ulreich, Tolisso és Coman neve szerepel.

Ez lesz egyébként a 101. találkozója a két csapatnak. Eddig a bajorok 55-ször nyertek és már több, mint 200 gólt rúgtak a Frankfurtnak. Az előző 12 közös, Allianz Arenában lejátszott összecsapásukból mindet a Bayern nyerte meg. A mai találkozó 17:30-tól kezdődik és az Arena4 weboldalán egy gyors regisztrációt/bejelentkezést követően ezen a linken tudjátok nézni.



Lewa a legutóbbi bajnokin (3-1 vs. Fürth) nem talált be, a Kijev ellen viszotn duplázott.

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Süle, Upamecano, Hernández, Davies – Kimmich, Goretzka – Musiala, Müller, Sané – Lewandowski

Frankfurt: Trapp – da Costa, Hasebe, Hinteregger, Chandler – Hauge, Sow, Jakic, Kostic – Lammers, Borré

Zsinórban tizedik alkalommal nyerhetünk | Előzetes: Bayern vs. Frankfurt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top