Bundesliga

Először kapott ki a szezonban a csapat | Összefoglaló: Bayern 1-2 Frankfurt

Az Eintracht Frankfurt mindhárom pontot elvitte az Allianz Arenából, a Bayern München pedig két évé után szenvedett el újra vereséget a ligában hazai pályán.

Nem változtatott a kezdőjén Julian Nagelsmann, tehát ugyanazt a tizenegy játékost küldte a pályára a Frankfurt ellen, amelyek a 5-0-ra küldték haza a Dinamo Kijevet a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A keretből továbbra is Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Sven Ulreich és az eltiltását töltő Benjamin Pavard hiányzott.



Goretzka szerezte a bajorok egyetlen gólját.

A Bayern München azonnal kezébe vette az irányítást és igyekezett minél hamarabb megszerezni az általában sokat érő első gólt. Lewandowski két helyzetet is elpuskázott és megkezdte egész délutános kiváló teljesítményét az ellenfél kapusa, Kevin Trapp aki Müller és Goretzka lövését is védeni tudta.

A 29. percben viszont már nem volt esélye az ötszörös német válogatott hálóőrnek: Robert Lewandowski készítette le a labdát Leon Goretzkának, aki egy szép lapos lövéssel szerezte meg a vezetést a rekordbajnoknak



Davies sem tudott kiemelkedőt alkotni.

Az előny viszont nem tartott sokáig, hiszen a 32. percben a kiváló szerb szélső, Filip Kostic szöglete után a Bayern ellen korábban duplázó Martin Hinteregger fejelt Upamecanót megverve.

A félidő végén a Bayernből Kimmich és Sané is próbálkozott, de mindkettejük gólszerzési kísérletét hárította Trapp. Sané még középre is adott egy labdát, amelyet Gnabry közvetlen közelről a kapufára rúgott. A másik oldalon is volt azért helyzet: Neuer óriásit védett a Frankfurt jobbszélső hátvédje, Almamy Touré lövésénél.



Gnabrynak több helyzete is volt, de nem talált be.

Az egész találkozó folyamán érzékelni lehetett, hogy a védelem bal lábbal kelt fel és a Frankfurt kontrái életveszélyesek voltak annak ellenére, hogy a második félidő döntő részében a Bayernnél volt a labda. Lewandowskinek ismét akadt két ziccere, de Trapp újra résen volt.

Musiala és Sabitzer is beállt az utolsó húsz percre, de a hajrában a frankfurtiaknak jött ki a lépés. Egy kontratámadás után Upamecano csúszott el, majd egy rövid összejátékot követően a 83. percben Kostic lövése utat talált a kapuba. A bajorok erre már nem tudtak válaszolni és kikaptak, elszenvedve ezzel az első vereségüket a szezonban.



Kostic gólt és gólpasszt jegyzett.

2019 novembere óta először kapott ki a Bayern hazai pályán a ligában, a Frankfurt pedig 21 év után nyert először a csapat vendégeként. A mérkőzés embere egyértelműen Kevin Trapp volt, aki végül 10 védést bemutatva járult hozzá a frankfurti meglepetéshez. A folytatás a Bayernhez hasonlóan szintén 16 ponttal álló Leverkusen ellen lesz, a válogatott szünetet követően, október 17-én.

Videós összefoglaló

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top