Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: Vissza akarunk térni a világ tetejére

Manuel Neuer a Bildnek nyilatkozott a válogatott szünet közben és kérdezték a Nationalelffel kapcsolatban, illetve arról is, hogy meddig szeretne aktívan játszani.

A Bayern és a német válogatott csapatkapitánya izomproblémák miatt ugyan kihagyta nemzete Románia ellen aratott 2-1-es győzelmét, de már hétfőn visszatérhet a kapuba, amikor Hansi Flickék Észak-Macedóniába utaznak. A két találkozó között Manunak volt ideje válaszolni a Bild néhány kérdésére.

A világbajnokság megnyeréséről: Még ha más csapatoknak is ez a céljuk, a világbajnokság megnyerése reális dolog. Vissza akarunk térni a világ tetejére. Fel kell készülnünk arra, hogy ezért a címért küzdjünk. Világbajnokok akarunk lenni, ez a célunk.

Boateng visszatéréséről: Hansi Flick senkit sem zár ki. Nagyon jó csapatunk van, de Jerome mindig jó teljesítményeket tett le az asztalra a múltban. A végén úgyis az számít, hogy az egyes játékosok hogyan játszanak.



Kurz vor Länderspiel: Manuel Neuer fällt gegen Rumänien in der WM-Quali aus

Neuer a válogatott első edzésén.

Arról, hogy válogatotton belüli úgynevezett Bayern-bónusztól páran félnek a keretben: Ez emberi dolog. Ha így van, akárki megkereshet engem ezzel kapcsolatban. Csapatkapitányként nyitva vannak a füleim. Beszélnék Hansi Flickkel is és azt a tanácsot adnám a játékosnak, hogy beszéljen az edzővel.

Arról, hogy képesnek tartja-e magát arra, hogy a 40-es éveiig játsszon: Ez bizonyos szempontoktól függ: a fittségemtől, attól, hogy fizikálisan jól érzem magam és hogy nem csak bevánszorgok az edzésekre. Képesnek kell lennem teljesíteni. Akarnia kell engem a csapatnak. Szeretnék jól szórakozni közben és úgy érezni, hogy igazán szeretem a focit. Tudatosan élni, egészségesen táplálkozni és jól aludni – ezek nagyon fontosak számomra. Most még nem mondom azt, hogy befejezem 40 évesen.

via Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top