Interjúk és nyilatkozatok

„Lucas igazi klasszis; Comannak maradnia kell” – Lizarazu véleménye a francia különítményről

A Bayern egykori játékosa, Bixente Lizarazu beszélt honfitársairól a Bildnek.

A játékosként gyakorlatilag mindent megnyerő Lizarazu 273 meccsen öltötte magára a Bayern München mezét, így pontosan tudja, milyen nyomás nehezedik ilyenkor a klub játékosaira. Erről, Coman helyzetéről, Pavard visszatéréséről, illetve a Lucas Hernández és őközti párhuzamról is nyilatkozott a német lapnak.

Kingsley Comanról: A szívemből szólva tanácsolom azt Kingsley-nek, hogy maradjon a Bayernben. Egy hihetetlen klubnál van, ahol képes trófeákat nyerni és mindig a Bajnokok Ligájában játszani. Nemcsak, hogy van körülötte egy topcsapat, de ráadásul egy olyan együttes is, amely kiválóan van megszervezve. Elég csak ránézni arra, hogy mi megy a Barcelona háza táján… Ő nagyon szerencsés lehet, hogy egy olyan gárdánál van, mint a Bayern. Nem kérdés, hogy maradnia kell és egy új érát kell formálnia, mint ahogyan Ribéry tette a posztján. Ezért is jelezte tisztán a Bayern, hogy hosszabbítana vele.



Bixente Lizarazu rät Kingsley Coman, bei Bayern zu verlängern

Comannak kemény szezonkezdése volt: sérülése után szívműtéten esett át, vasárnap viszont már játszhat a Leverkusen ellen.

Benjamin Pavard-ról: Ha egy kicsit több támadásbeli és védekezésbeli agressziót visz a játékába és határozottabb lesz, visszatérhet és közelebb kerülhet a 2018-as önmagához. Minden játékosnak vannak különböző fázisai. Neki nem szabad elfelejtenie mit tett le eddig az asztalra és hogy mire képes valójában. Váltania kell egyet a sebességváltóján. Ez egy mentális kérdés és az edzéseken, valamint a meccseken lehet dolgozni rajta.

Lucas Hernándezről: Nagyon kedvelem őt. Legfőkébb sokoldalúsága miatt. Azért, mert képes középső és szélső hátvédet is játszani világklasszis szinten. Balhátvédként van benne egy kis plusz. Védekezésben is és támadásban is. Ez ritka. Manapság a szélső védők nagyon jók a támadásokban. Energetikus stílusa van, agresszív harcos. Magamhoz tudnám hasonlítani, sok a közös tulajdonságunk.



Bayern Munich possible squad for 2019/20 season by Kicker (Photo)

Benji és Lucas együtt nyert vébét és Nemzetek Ligáját is (utóbbit Upával kiegészülve).

Dayot Upamecanóról: Szerintem a lehető legjobb döntés volt tőle az, hogy a Bayern Münchenbe igazolt. Komoly fejlődési potenciált látok benne. Viszont nem voltak jók az első lépései a válogatottban. Sok technikai hibát vétett. Nem is igazán értem, hogy miért. Nagyszerűen játszott Lipcsében, amikor Bajnokok Ligájában szerepelt. Szerintem a sokkal nagyobb nyomás miatt. Az, hogy a Bayernben játszhat, önbizalmat fog adni neki folyamatos nyomás alatt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top