Interjúk és nyilatkozatok

Nagelsmann: Variálni kell az edzéseken is

A The Times sportrovata készített interjút a Bayern München vezetőedzőjével, Julian Nagelsmannal.

A 34 esztendős Nagelsmann a futballtrénerek új generációjának jeles képviselője és a világ egyik legkedveltebb edzőfigurája. A bajorok szakvezetője beszélt a híressé vált közlekedési szokásáról, a még nem tapasztalt külföldi munkáról és példaképeiről is.

Arról, hogy mikor próbálja ki magát a Premier League-ben: Először is, még csak most kezdtem az új, ötéves szerződésemet a Bayern Münchennél és remélem, hogy sokáig itt maradok, hiszen imádom a klubot és a várost is. Sikeres akarok lenni, hogy majd a klub új kontraktust adjon nekem, akár még öt évre. A külföldre költözés érdekes lenne számomra és a családom szempontjából is, mert egy új kultúrát tapasztalnánk meg. Ami a sportot illeti, nem kell elhagynom Németországot, mert boldog vagyok a Bundesligában és örülök, hogy Németország legnagyobb klubját vezethetem.Image

A gördeszkázásról: Imádok gördeszkán közlekedni, mert menő és környezetkímélő is. A legfontosabb dolog, hogy csak azért nem szabad megváltoztatnod a személyiségedet, mert a Bayern menedzsere lettél. Ugyanaz a Julian szeretnék lenni a szabadidőmben, mint amelyik Julian vagyok a pályán. Szóval ha kikelek az ágyamból és a gördeszkámat szeretném használni, nem gondolok a Bild szalagcímeire. Olyankor inkább a napsütésre koncentrálok.

A világ menedzsereinek taktikáiról: Jürgen Klopp inkább a támadásra és a kontrapresszingre fókuszál, Pep Guardiola pedig utóbbi mellett a labdabirtoklásra. Végülis rá kell jönnöd, hogy a pálya melyik része fontosabb a te filozófiád szempontjából, ugyanakkor jónak kell lenned mindegyik harmadban. A világ legtöbb menedzsere nagy távolságokra törekszik a labdabirtoklás során. Én inkább a kisebb közöket preferálom a játékosaim közt, mert akkor a labda gyorsan tud mozogni és utat tudsz engedni a kontrapresszingnek, ami a legfontosabb téma jelenleg.Image

Az edzésekről: Ha éppen egy támadást gyakorlunk, akkor mi legyen az ötlet mögötte? Csak három-négy passzal juthatnak a játékosaim a védelmi vonal mögé? Kidolgozom a lépéseket: melyik edzésen használt szabály játsszon, hogy kialakítsuk a tökéletes helyzetet? Ha minden nap ugyanaz a tréninget tartod, akkor nem vagy figyelmes és óvatos. Így a játékosok nem tudják, mi következik.

Példaképeiről: Amikor ifijátékos voltam, Christian Träschsel játszottam. Patricknak hívtam Patrick Vieira után, mert 6-os poszton játszott. Ő John Terrynek hívott, vagyis igazából Johnny-nak. Azokban az időkben Terry volt az egyik legjobb belső védő a világon. Ha jól tudom, volt egy olyan szezonja, amikor nem vesztett el egyetlen párharcot sem. Bátor volt a fejével. Én pedig jó voltam lábbal is, de fejjel méginkább, szóval igazi példakép volt.

A John Terry-vel való találkozásáról, amikor a Lipcse és az Aston Villa barátságos meccset játszott: Beszéltem vele egy három percet és elmagyaráztam neki, hogy én voltam John Terry annak idején. Muszáj voltam elmondani neki, aztán furán nézett rám.

via The Times

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top