Interjúk és nyilatkozatok

2 évente vébé? – Elmondta véleményét a Bayern elnöke is

A Bayern München klubelnöke, Herbert Hainer beszélt a Kickernek a sajtóban megjelent új, kétévente rendezett világbajnoki tervről.

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) új terve szerint kétévente rendezné meg a világbajnokságot. A 2026-os vébé után válna rendszeressé a torna minden páros évben – legalábbis ezt a témát pedzegette a szövetség bizottsága eheti ülésén. Gianni Infantino, a FIFA elnöke májusban már a 211 tagország háromnegyed részét meggyőzte a tervezet sikerességéről.

„Szerintem ennek az ötletnek semmi értelme. Mi, a Bayern München egyértelműen ellenezzük ezt. A világ minden tájának szurkolói boldogok azzal, ha 4 évente van világbajnokság. Persze értem én, hogy ez az ötlet a nagyobb bevétel miatt van és a pénz nagyon fontos a profi sportokban, de sosem szabadna feláldoznunk a futballt a gazdasági előnyök érdekében.” – mondta a Bayern 67 esztendős vezetője.Hainer zu anderem WM-Rhythmus: Übersättigung droht

Hainer egyértelműen a terv ellen foglalt álláspontot.

 

„A játékosok, az edzők és mindenki, aki a vezetésekben dolgozik, az egy szezonban játszott meccsek számára panaszkodik. Most még több mérkőzést akarunk adni ehhez a listához? Ennek egyszerűen nincs értelme. Óvatosnak kell lennünk a játékosok egészségével és a minőség is csökkenni fog.” – zárta mondanivalóját Hainer.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top