Bundesliga

„Már jobban érzem magam” | Sajtótájékoztató: Bayern vs. Hoffenheim

A Bayern München vezetőedzője, Julian Nagelsmann otthonából tartott sajtótájékoztatót a Hoffenheim elleni mérkőzést megelőzően.

Mint ismert, a klub trénere, Julian Nagelsmann pozitív koronavírus-tesztet produkált Lisszabonban és hazatérése után otthonában vonult karanténba. Most pedig már a következő meccsre fókuszált és sajtótájékoztatót tartott egy videokonferencia keretében a következő bajnoki előtt.

Egészségügyi állapotáról: A körülményekhez képest jól érzem magam. Még egy kicsit gyenge vagyok, de már újra tudok nevetni. Mindannyian óvatosak vagyunk. Nem tudom, hogyan kaphattam el a vírust. Meg is ijedtem. Voltam egy étteremben korábban, de igazából nehéz ezt így lekövetni. Be vagyok oltva és szerencsétlen módon így is elkaptam.Videochaten beszélt a sajtóval a Bayern trénere.

A Benfica elleni meccs alatti kommunikációjáról: A beszélgetés a hotelből zajlott a WhatsApp és telefonhívások segítségével. A 60. percig teljes kapcsolatban álltam a stábbal. Természetesen kényszeresen szeretnél kommunikálni ilyen helyzetben. De fontos az is, hogy a kollégáidra és a stábra is átruházd a felelősséget. Ez volt egyébként az első meccs, amit kihagytam az edzői pályafutásom során. Fájt is rendesen.

Arról, hogy mikor tér vissza: Attól függ, lesznek-e tüneteim, illetve a tesztektől is. Nem tudok pontos dátumot mondani. Ma már sokkal jobban érzem magam, mint tegnap. Optimista ember vagyok és remélem, hamarosan visszatérek. Természetesen ott lennék a meccseken, a Budnesligában és a kupában, ugyanakkor bízom a stábomban.

Segédedzőjéről, Dino Toppmöllerről: Nyugodt ember, akinek hatalmas szíve van. Fontos része az edzői csapatomnak és jól végzi a dolgát a háttérben.Image

Goretzka és Phonzie is kihagyja a Hoffenheim elleni mérkőzést.

A személyi helyzetről: Leon és Alphonso még nem 100 százalékosak, úgyhogy holnap nem lesznek a kerettel. Az ő esetükben a Gladbach elleni kupameccs lehet opció.

Kingsley Comanról: Nincs olyan edző a világon, aki ne szeretne vele dolgozni. Hihetetlen sebességet képes a pályára vinni.

A Hoffenheim elleni meccsről: A Hoffenheim nagyon rugalmas csapat és gyorsan váltanak 4-4-2-ből 4-3-3-ba. Minden helyzetre felkészültünk. Nagyon jó csapat és ismerem is őket az ottani időmből. Klasszis teljesítmény kell.

Arról, hogy mit csinál a karanténban: Dolgozom, sétálgatok a kertben néha-néha, ma pedig Bundesligát fogok nézni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top