Német Kupa

„Még nem lehetek ott a padon” | Sajtótájékoztató: Gladbach vs. Bayern

Julian Nagelsmann a Borussia Mönchengladbach elleni mérkőzés előtt adott sajtótájékoztatót – továbbra is otthonából.

Holnap este 20:45-kor összecsap a Gladbach és a Bayern a Német Kupa második fordulójában. Tavaly ebben a körben esett ki a csapat, a karanténból jelentkező Nagelsmann viszont egészen biztosan el akarja kerülni ezt idén.

Egészségügyi helyzetéről: Jól mennek a dolgok. Minden rendben. Balszerencsémre még nem lehetek ott a padon Gladbachban. Még mindig karanténban vagyok. Csütörtökön újabb tesztet csinálnak. Tegnap már volt egy, de sajnos még nem volt elég jó ahhoz, hogy ott legyek a meccsen.

Az otthonról dolgozásról: Olyan típus vagyok, aki nem szeret sokat egy helyben ülni. Inkább lennék közelebb. De köszönhetően a modern technológiának, egy csomó dolog vált lehetségessé. Örülök vagyok, hogy ilyen jól mennek a dolgok.



A személyi helyzetről: Mindenkit fitt. Phonzie és Leon visszatért a csapatba. Lucasnak volt egy kisebb vádliproblémája, de már jól van. Teljes keretünk van.

A Gladbachról: Bizarr a helyzetük, hiszen nem sikerül elérniük azokat az eredményeket, amelyeket akarnak. Komoly fizikai erőt és sebességet képviselnek, főleg támadásban. Nehéz lesz ellenük idegenben, a szurkolóik előtt.

Lucas Hernández helyzetéről: Először is, ez egy privát ügy. Számolok vele továbbra is és nincsen információm olyan dologról, ami ez ellen tenne, ahogyan nem vagyok tisztában minden részlettel, amit a spanyol bíróság mondott. Úgy áll a helyzet, hogy tudok vele tervezni.



Image

Az edzéseket továbbra is Dino Toppmöller vezeti – mint ahogyan ő lesz majd ott a kispad élén is holnap.

Comanról: King egy kitűnő srác egy hihetetlen személyiséggel, most pedig szerencsére újra egészséges. A világ egyik legjobb szélsője. Szeretnék vele sok-sok évig együtt dolgozni, mert nagyra értékelem őt emberként és játékosként is.

Arról, hogy Uli Hoeneß dicsérte a Bayern játékát: Örülök neki, hogy szép meccseken láthat a lelátón. Úgy vélem, a futball egy szórakoztató sport. A Bayern évek óta jól teljesít és ez most is megy. A sok gól pedig a hab a tortán.



Arról, hogy unatkozik-e odahaza: Nem unatkozom. Sok játékunk van és én állítom össze őket. Ugyanazokat a munkákat végzem, amiket az irodámban is. A különbség az edzőpályán való lét hiánya és a személyes beszélgetések. Sokat használtam a telefonom az elmúlt időszakban.

A koronavírus elleni oltásokról: Már elmondtam a véleményemet ezzel a témával kapcsolatban. Fontos, hogy elfogadjuk mások véleményét is. Ezt jelenti a demokrácia. Én az oltás felé hajazok, de mindenkinek saját magáról kell döntenie.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top