Német Kupa

Átgázoltak rajtunk a Csikók | Összefoglaló: Gladbach 5-0 Bayern



A Bayern München 5-0-ás vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach otthonában és kiesett a Német Kupa küzdelmeiből. Mutatjuk, mi történt a találkozón.

Harmadik mérkőzésén kényszerült nélkülözni karanténban lévő edzőjét a Bayern München, így továbbra is Nagelsmann másodedzője, Dino Toppmöller irányította a csapatot, amelynek kezdőjébe újra bekerült a sérüléséből felépülő Davies és Goretzka, illetve a kiváló formában játszó Sané is.



Image

A 2019-es Frankfurt elleni 5-1-es bajnoki vereség óta először szerepelt öt gól az ellenfél neve mellett a Bayern meccsein.

A mérkőzésről

Ami az összecsapást illeti, már a második percben vezetett a Mönchengladbach, sőt, a 21. percben már a harmadik találatát rúgta. Először az idén a Csikók kezdőjébe berobbanó Koné talált be, majd duplázni tudott az algériai védő, Bensebaini is. A játékos előbb akcióból, majd büntetőből talált be Manuel Neuer kapujába.

A Bayern képtelen volt kialakítani veszélyes helyzeteket a Gladbach kapuja előtt és az első félidőt igazi ziccer nélkül zárta a csapat. A szünetben azon gondolkodhattak a szurkolók, vajon képes lesz-e a csapatuk felállni a második játékrészben, ám hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem fog sikerülni.



Image

Sorozatban másodjára esett ki a csapat a Német Kupa második fordulójában.

Az 51. és 57. percben a svájci támadó, Embolo szerzett gólt, teljesen mattolva a nagyon gyenge teljesítményt nyújtó Upamecano és Hernández vezette védelmet. Már ekkor kialakult a végeredmény, amin sajnos nem sikerült kozmetikáznia a Comannal kiegészülő támadósornak, annak ellenére, hogy több helyzetet is sikerült kialakítania a Bayernnek a mérkőzés utolsó harmadában.

A Bayern 84 tétmeccs után nem tudott betalálni ismét és Német Kupa-története legnagyobb vereségét szenvedte el. A Niko Kovac menesztésével járó Frankfurt elleni 1-5 óta először kapott ennyi gólt a csapat tétmeccsen. A bajorok következő mérkőzése szombaton lesz a Bundesligában, a Union Berlin ellen, idegenben.

Videós összefoglaló

Átgázoltak rajtunk a Csikók | Összefoglaló: Gladbach 5-0 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top