Bundesliga

„A gólok voltak a válaszaink” | Reakciók: Union Berlin 2-5 Bayern

A Union Berlin elleni 5-2-es győzelem után a csapat asszisztensedzője, Dino Toppmöller és a meccs embere, Thomas Müller nyilatkozott a Bayern München hivatalos oldalának.

A Union Berlin tisztesen helyt állt ugyan, mégis vereséget szenvedett a szerdán a Német Kupából búcsúzó Bayern München ellen. Ez a győzelem nagyon fontos volt abból a szempontból, hogy a ligában továbbra is egy ponttal vezet a klub, és a balszerencsés vereség után sikerrel reagált.

Dino Toppmöller

A meccsről: Teljesen boldogak vagyunk, hogy a kívánt reakciót tudtuk ma megmutatni. Sosem könnyű egy olyan csapat ellen, amely nem kapott ki az előző 21 hazai meccsén. Szerintem teljesen domináltuk a mérkőzést, főleg az első félidőt. Úgy gondolom, örülhetünk ennek a teljesítménynek, mert egy ilyen reakciót mutattunk azután, ami szerdán történt.



Toppmöller szinte biztos, hogy utoljára helyettesítette vezetőedzőként Nagelsmannt, hiszen a tréner a BL-meccsre már visszatér. 

Lucas Hernández lecseréléséről: Kapott egy rúgást a térde alá. Reméljük, visszatér keddig.

A kezdőben történt változtatásokról: A változtatásoknak semmi közük nincs a szerdai teljesítményhez. A terhelés elosztásáról szólt. Niki Upa helyére, King Serge-ére, Stanisic Pavard-éra és Goretzka sérült volt. Kiváló kvalitás van minden poszton szóval megengedhetjük magunknak, hogy változtassunk.

Thomas Müllerről: Thomas egy nagyon fontos láncszem, akinek rengeteg tapasztalata van. A vezető egyéniségek fontosak az ilyen meccseken és Thomas az egyikük. Szerintem ő – ahogyan mindenki más – nagyszerű teljesítményt nyújtott.



Müller három gólpasszt jegyzett találata mellett, amit Upamecano készített elő.

Thomas Müller

A teljesítményről: A nyomás hatalmas volt rajtunk. Muszáj volt valami válaszreakciót mutatnunk. Ebben a stadionban sosem tudhatod, mi fog történni. Bele kellett mennünk a párharcokba és felelősséget kellett vállalnunk. Mindenkinek készen kellett állnia és akarnia kellett a labdát.

A meccsről: Egy nagyon domináns mérkőzést játszottunk és szerezhettünk volna egy kicsit több gólt is. Az Union visszatámadt, több agressziót mutatott és hosszú labdákkal opreált. De ezekre jól válaszoltunk az általunk szerzett gólokkal.

A kritikáktól: Amikor a Bayern egy 5-0-ás vereséggel esik ki a kupából, akkor képesnek kell tűrnöd a kritikákat. Nem cukorból vagyunk. Néha a kritika övön aluli. Kiestünk a kupából, amely egy nagyon fontos sorozat lett volna számunkra.

via Bayern München

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top