Bundesliga

„Jól néz ki a keretünk” – Sajtótájékoztató: Bayern vs. FreiburgA Freiburg elleni bajnoki mérkőzés előtt Julian Nagelsmann tartott sajtótájékoztatót.

A Bundesliga 11. fordulójában a még mindig veretlen Freiburg utazik az Allianz Arenába. A 3. helyen álló fekete-erdei együttes tovább növelné meglepetésstátuszát az idei szezonban, viszont a Gladbach elleni pofont gyorsan elfeledő Bayern München korántsem ígérkezik könnyű falatnak számukra. A bajorok edzője, Julian Nagelsmann beszélt a sajtónak a meccs előtti szituációról.

A személyi helyzetről: A keret jól néz ki. Marcel Sabitzer nem bevethető holnap. Gyomorfertőzése van. Mindenki más játékra kész.

A Freiburgról: Nagyon szilárd alapra építkeznek. Az, hogy most hol állnak, nagyban köszönhető Christian Streichnak, aki egy kiváló edző. Nagyon fegyelmezetten védekeznek és nagy szenvedéllyel, illetve sebességgel játszanak. Ezért is olyan nehéz ellenük focizni.Image

Comanról: A legfontosabb az ő szempontjából, hogy egészséges maradjon. Nagyszerű képességei vannak az egy az egy elleni helyzetekben és akkor is, amikor háttal áll a kapunak. A technikai képzettsége egyszerűen kiváló. Örülök, hogy velünk van. Amikor egészéges, Európa egyik legjobb szélsőjének számít. Emellett pedig egy jó srác is.

A bajnoki versenyfutásról: Szerintem van konkurenciánk. A Dortmund és a Freiburg nagyon stabil. De jelenleg mi vezetünk és ha megnyerünk minden hátralévő mérkőzést, mi vagyunk a bajnokok. Ezért is fontos minden összecsapás, beleértve a holnapit is. Egy igazi topmeccs, mi vagyunk az elsők, ők a harmadikok.A dokumentumsorozatról: A csapat hihetetlenül sokat fejlődött, a klub pedig gazdaságilag stabil, méghozzá külső befektetők nélkül. Nagyszerű szurkolóink vannak és egy olyan csapatunk, amely kiválóan azonosul a klubbal. Ezt lehet látni a dokumentumsorozatban is.

Nagelsmann arról, hogy kik kezdenek majd a széleken: Nehéz helyzet. Boldogak vagyunk, hogy most mindenki fitt. Jó formában is vannak. Nem mindig teljesen csak a sportképességekre hagyatkozom. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy az ellenfél elleni játékot kik játsszák a legjobban. Minden játékosomnak van esze és tudja, hogy időről időre rotálnom kell. Mindenki megérti ezt, még akkor is, ha így ritkábban szerepelnek.Image

Pavard-ról: Gyakran változtatunk rendszert és nem mindig játszunk két belső védővel. Négy vagy öt támadónk van, akik mindannyian kiváló formában vannak. Benjinek egy kicsit tovább tartott formába lendülni. A pályára kell vinni a kvalitásait, amelyek egészen biztosan megvannak neki. Jól játszott a Benfica ellen. A lényeg, hogy egyensúlyt találjon a támadás és a védelem között.

A közelmúltban szerzett sok gólról: Természetesen kevésbé preferálok egy 5-2-t, mint egy 5-0-t, de talán előbbi jobb, mint egy 1-0. Imádom ünnepelni a gólokat. Ha gyakrabban ünnepel az ember, az pedig csak jó lehet. Szeretem a támadófocit, de csak akkor, ha jó az összhang és a védelmi stabilitás.Süle jövőjéről: Nem hiszem, hogy csak saját maga fog dönteni a jövőjéről. A klubot is bele kell vonnia. Jó munkát végez és el tudom képzelni, hogy hosszabbít. Nagyon élvezem a közös munkát vele és megpróbálok rá hatni, amennyire csak tudok. Eddig ér a kezem.

„Jól néz ki a keretünk” – Sajtótájékoztató: Bayern vs. Freiburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top