Interjúk és nyilatkozatok

Upamecano: Adnám, ha még több francia lenne itt

A Bayern hátvédje a Bildnek adott interjút.

Dayot Upamecano egyelőre kezdőjátékos Nagelsmann irányítása alatt és ugyan voltak kérdéses teljesítményei a klub színeiben, több találkozón is meggyőző teljesítményt nyújtott. Most erről a pár hónapról, a tapasztalatairól és másról is beszélt a Bildnek.

Példaképéről: Csatárként is játszottam, aztán a középpályán. Tehát nem igazán voltak védő példaképeim. A legnagyobb Zinedine Zidane volt. Kiváló játékos volt.

French Federation confirms leg injury for Dayot Upamecano - Bavarian Football Works

A Gladbach elleni vereség utáni kritikákról: Csalódottak voltunk a mérkőzés után. Leültünk és közösen beszéltünk, mint egy csapat. Gyorsan a következő meccsre akartunk fókuszálni. Sikeresen csináltuk az Union és a Benfica elleni győzelmünkkel. Ez megmutatja a jó csapatszellemet.

Arról, hogy mi a közös nyelv az öltözőben: Szerintem nagyon fontos, hogy németül beszéljünk az öltözőben. Természetesen franciául beszélek a honfitársaimmal. De egyáltalán nem különcködünk a többiektől. Rendszeresen járunk németórákra. Az, hogy sok francia van a Bayernnél, hihetetlen sokat segített. A válogatottban is ajánlották, hogy menjek a Bayernbe. Fontos, hogy a honfitársaim itt vannak körülöttem a csapatban. Remélem, még többen leszünk.

Daily Schmankerl: Kingsley Coman urges Upamecano to join Bayern Munich, Coutinho offered to Chelsea, Bayern bids for Ferran Torres - Bavarian Football Works

Korábban egymás ellen is szerepelt King és Upa.

Arról, hogy ki volt az, aki a leginkább győzködte a Münchenbe igazolásról: Kingsley Coman. És tiszta szívemből köszönettel tartozom neki a tanácsáért. Számomra az lenne a még kedvezőbb, ha több francia döntene úgy, hogy a Bayernhez csatlakozik.

Arról, hogy ki a legjobbja a csapaton belül: Lucas és Tanguy. Egy csapat vagyunk, gyakran eszünk közösen és járjuk a várost a meccsek után. Jó az összetartás. Fontos, hogy itt nincsenek klikkek. Ez a Bayern kultúrája és ez az erősségünk is.

Julian Nagelsmann, Dayot Upamecano expecting Bayern Munich to face strong effort from Benfica - Bavarian Football Works

Nagelsmannról: Juliannak sokat köszönhetek és sokat is tanulhatok tőle. Sok videós alkalmunk volt, amikor elmondta, hogy mi jó és miben kell jobbnak lennem. Tetszik, hogy egy olyan edzőm van, aki megmutatja a gyengeségeimet is. Remélem, még évekig fogunk együtt dolgozni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top