Szerződések

Német sajtó: Neuer közel a hosszabbításhoz, Süle viszont nemAz előző héten több találgatás is megjelent Manuel Neuer és Niklas Süle jövőjével kapcsolatban – ezeket gyűjtöttük most össze.

Neuer és Süle sem fut rossz szezont, igaz, utóbbi jelenleg karanténban van és ott is lesz a hónap végéig. A német sajtó mindkettejük esetében régóta találgat arról, hogy fognak-e hosszabbítani és ha igen, akkor mikor írják alá új szerződésüket. Egyikük esetében egyértelműnek tűnik a helyzet, a másiknál azonban sokkal bonyolultabb a szituáció.A Bayern vezetősége már régóta tárgyal Manuel Neuerrel a szerződéshosszabbításról. Ezek a beszélgetések egyelőre nagyon kezdetlegesek és a Sky szerint nem is nagyon sietnek az egésszel, hiszen a csapat kapitányának 2023-ig szól a kontraktusa. Pont ezért nem elképzelhető, hogy már idén új szerződést ír alá a 35 éves kapus.

Mindenesetre Neuer hajlik a hosszabbítás felé, ahogyan Hasan Salihamidzic is. A megegyezés akár már az újév környékén megtörténhet. Neuer ugyanis egészségesnek érzi magát és 2025-ig vagy akár tovább is maradna – persze abban az esetben, ha első számú kapus lesz. A világbajnok hálóőr a vezetők bizalmát is élvezi, bár ez nem véletlen, belegondolva, hogy szinte legenda státuszt szerzett a csapaton belül. Hosszabbítása esetén érdekes lesz Nübel helyzete, de erről majd még a jövőben elgondolkodunk egy másik cikkben.Ami Sülét illeti, a Sky szerint a Bayern már ajánlatot is tett neki. A játékos bizonytalan, hiszen el tudná magát képzelni a Premier League-ben is. Lehetett hallani az új tulajdonost kapó Newcastle United érdeklődéséről, de további angol csapatok is leigazolnák. Mindezt ingyen tehetnék, hiszen Nikinek már jövő nyáron lejár a szerződése. Ennek ellenére a hosszabbítás kérdése nem elvetett, csak kevésbé valószínű.

Florian Plettenberg, a SPORT1 újságírója szerint Salihamidzic is szeretné meghosszabbítani Süle kontraktusát és Julian Nagelsmann is szívesen megtartaná a játékost. Az új fizetése 10 millió euró környékén mozoghat. A Kicker szerint a tárgyalások egyelőre nem haladnak, hiszen korábban Süle több klubnak is be lett ajánlva ügynöke által.

via SPORT1, Kicker, SkySports

Német sajtó: Neuer közel a hosszabbításhoz, Süle viszont nem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top