Vélemény

Esélylatolgatás Dortmundból – BVBFanclub interjú

A holnap esti Klassiker előtt interjút készítettünk Magyarország legnagyobb Dortmundos közösségével, a BVBFanclub-al, ahol az esélylatolgatás mellett több témát is érintettünk.

Az első és legfontosabb kérdés: Milyen érzésekkel szoktátok várni a Klassiker-t?

Mostanában nem túl jó érzésekkel, mert valahogy az utóbbi egymás elleni meccseken csak az volt a kérdés, hogy mennyire kapunk ki. 🙂 De ezt leszámítva mindig van egy felfokozott hangulata, egy erős várakozás az emberben amikor a Klassiker-ről van szó, de azért (nem) kicsit hiányoznak a régi meccsek hangulatai, és nem csak az üres lelátókra gondolok.

Mi változott Dortmundban Marco Rose nyári érkezése óta?

Mondanám, hogy sok-sok minden, de annyira sajnos nem, és erről nem (csak) ő tehet. Nyilván megteszi amit lehet, próbálkozik, de elég rövid a takaró, amivel ő sem nagyon tud mit kezdeni.

Mit vártok a hétvégi mérkőzéstől? Ki az esélyesebb és miért?

Őszintén szólva én reménykedtem kicsit a „csodában”, hogy sikerül valahogy meglepni a Bayern-t és megszakítjuk azt a rossz sorozatot, amit fentebb is említettem. De a mai bejelentés után (csak 15.000 néző lehet jelen) szerintem csökkentek az esélyeink. Alapvetően persze a Bayern az esélyes, így ha komolyan odateszik magukat és nem „lazázzák” el a meccset, akkor sajnos sanszos, hogy szombaton sem örülhetünk a 3 pontnak.

Hogyan tekintetek a jelenlegi Bayern-re játékstílus és taktika tekintetében? Van olyan pont, amiben jobb a jelenlegi BVB?

Ha Lewa esetleg lesérülne nálatok és Haaland meg egészséges lenne, akkor igen. 🙂 Viccet félretéve, olyan posztot nem tudok így hirtelen mondani, amiben egyértelműen jobbak lennénk. Olyan azért akad, ahol felvesszük a versenyt, de pl. a pad hosszúsága is nagyon szembetűnő, hogy melyik oldalt az erősebb.

Mi a jelenlegi Dortmund gyengéje, ami aggodalomra adhat okot egy ilyen éles párharcon, mint a Bayern ellen?

Sajnos ezen nem sokat kell gondolkodni, mert mindenki számára látható. A védelmünk illetve védekezésünk, ami még a Bayern-nél gyengébb csapatok ellen is képes 1-2 gólt összehozni, komolyabb csapat pedig lényegében keresztbe lenyeli….sajnos pont itt a legrövidebb a mozgásterünk, így ezzel egyik napról a másikra nem lehet csodát tenni.

Ki nyeri meg az őszi szezont és miért?

Inkább fogalmazzuk úgy, hogy a Bayern „elszórakozza” az elsőséget vagy sem? Szerintem nem, de ne legyen igazam. Szép karácsonyi és év végi ajándék lenne, még akkor is, ha ezzel sem lennénk esélyesebbek a végső győzelemre.

Megszorongathatja-e a Dortmund a Bayern-t az idei Bundesliga szezonban, és ha igen, akkor van-e esély arra, hogy megszakítsa a 2013 óta tartó bajor hegemóniát a bajnokságban?

Ahogy az előbb említettem, ezt szerintem csak a Bayern veszítheti el, nem pedig a Dortmund nyerheti meg. Tudom, most talán sok Dortmund drukker fújol és nem ért velem egyet, de ha kicsit leveszi az ember a fekete-sárga szemüveget, akkor azért látható, amit mondok. Rossz érzés persze egy ilyet kimondani így nyíltan, de talán pont ez vihet minket előbbre. Amúgy pont az idén (is) lehetne esélyünk, mert meglepő mód a Bayern is szépen veszíti a pontokat, de ehhez egy sokkal jobb és stabilabb védelemre lenne szükségünk. Persze láttunk már csodát a fociban, szóval a szívem mélyén azért ott a remény, hogy végre idén megtörjük a 2013 óta tartó egyeduralmukat..

Ha elhozhatnátok egy játékost Münchenből, ki lenne az és miért?

A védelembe jöhetne valaki (meg Lewa maradhatott volna), de amúgy nincs olyan érzés bennem, hogy „na ő de jó lenne ha nálunk játszana”. De ha védelem, akkor Davies futkározhatna fekete-sárga mezben is. 🙂

Van-e olyan fiatal (ifi) játékos a Bayern keretében, akire ti, kívülálló szurkolók már felfigyeltetek, hogy sokra hivatott?

Annyira nem követem a Bayern ifi részlegét, így nem tudnék most ilyen játékost mondani. De remélem, hogy ahogy nálunk, úgy nálatok is szaladgál 1-2 tehetség, mert nagyon kell a Német focinak pár friss, fiatal, feltörekvő tehetség, akik „megbontják a rendet”.

Mi lesz Haaland sorsa? Mennyi esély van arra, hogy Dortmundban marad vagy Münchenben köt ki? Ellenkező esetben melyik klubhoz igazolhat?

Én még látok rá esélyt, hogy esetleg marad, pont a sérüléseiből adódóan. Azt azért látni kell, hogy mióta itt van, már kétszer is kidőlt több hónapra, ami azért sokakat szerintem elbizonytalaníthat. Persze ezt a szívem mondja, az eszem egyértelműen ellene van, és főleg most az újbóli Covid intézkedések miatt, muszáj lesz nyáron is eladni valakit/valakiket, hogy a pénzügyi veszteségeket fedezni tudjuk. Így ha csak valami extra dolog nem történik, akkor szerintem nyáron távozni fog a norvég. Hogy hova? Münchenbe szerintem nem (legalábbis nagyon remélem!!!:) ), azon túl meg van 3-4 csapat ugye, akik „korlátlan” pénzzel rendelkeznek. Közülük bárhova mehet, Az igazi kérdés amúgy szerintem nem az, hogy hova megy, hanem hogy hol lenne neki a jövőben a legjobb? Mert nem vagyok biztos benne, hogy mondjuk Anglia lenne a megfelelő állomás neki.

Mi a véleményetek az Aranylabda-gáláról?

Őszintén? Egy vicc, komédia, amin sajnos csak kínunkban lehetett nevetni. Nekem nincs bajom Messi-vel, de az idei aranylasztit messze nem ő érdemelte volna meg. A tavalyi (másik) komédia okán én akár Lewa kezébe is adtam volna, de rajta kívül is lett volna kinek, aki egész évben olyan teljesítményt nyújtott.

 

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top