Adventi naptár

Adventi Naptár #4 – Gerd Müller ötödik gólja a Tennis Borussia Berlin ellen

Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra. Ma a mérkőzés miatt hamarabb nyitjuk ki a naptár ablakát.

1976. szeptember 10. a dátum. A Bayern a müncheni Olympiastadionban fogadta a Tennis Borussia Berlin csapatát a Bundesliga 5. fordulójában. A bajorok az azelőtti szezonban bronzérmesek lettek a bajnokságban, viszont sorozatban harmadik BEK-győzelmüket ünneplhették.

Ennek a szezonnak a végén pedig – szinte felfoghatatlan módon – csak hetedik lett a Bayern. A berliniek elleni nagyszerű győzelmét követően nem sokkal 7-0-ra kapott ki hazai pályán az akkor Dettmar Cramer által vezetett München, amelyben a sikertelen idény ellenére is 28 gólt tudott elérni a legendás Gerd Müller.

A Bayern mindenkori gólrekordere ebből ötöt a Tennis Borussia Berlin ellen lőtt. A Nemzet Bombázójának rengeteg találata közül egészen biztosan nem ez a legszebb, de ez mutatja a legjobban, mennyire kiváló irányérzékkel rendelkezett. Egy átlövést követően a vendégek egy játékosa a kapusa felé gurította a labdát, amelyre Gerd pókmozdulattal csapott le. Egészen zseniális találat volt.

4ever Gerd!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top