Adventi naptár

Adventi Naptár #10 – Mario Gómez gólja a Leverkusen ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Mario Gómez García közel 60-nal több mérkőzésen szerepelt a Stuttgart színeiben, mint a Bayern München mezében, mégis több találatot szerzett a rekordbajnok csapatában. A 2006/07-es idényben bajnok lett előbbivel, hat évvel később, 2013-ban pedig már Európa királyának mondhatta magát a Bayern Münchenben.

A triplázás után Olaszországba igazolt, egyik utolsó Bayernes gólját pedig a Bundesligában szerezte. A Leverkusen otthonába látogatott Jupp Heynckess együttese, egy fordulóval a Hamburg elleni 9-2-es mérkőzés előtt. Ebben az időszakban a csapat a 18. fordulótól a 31.-ig mindegyiken győzelmet aratott.

A ‘Kusen elleni összecsapás 37. percében Shaqiri középre lőtte a labdát, amit Gómez látszólag hosszan tudott csak átvenni mellkasával a kezdőkör vonalánál. A tőle elpattanó játékszert aztán kétszer is megtáncoltatta a levegőben, miközben eljutott a tizenhatosig és faképnél hagyta Dani Carvajalt és a hazaiak másik védőjét is. Már csak egy szép befejezés kellett, ami megintcsak elegánsra sikeredett a feltörekvő Bernd Lenóval szemben.

A mai eset kivételes, hiszen nem csak a gólt mutatjuk meg nektek, de azt is, hogy mit kapcsoljatok be közben: A MARIO GÓMEZ ZENÉT! CHA-CHA! A hangerővel okosan…

Adventi Naptár #10 – Mario Gómez gólja a Leverkusen ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top