Interjúk és nyilatkozatok

Lewandowski: Csukott szemmel is megértjük egymást ThomasszalNovemberben Robert Lewandowskit választotta az év játékosának, tehát a Golden Playernek az olasz Tuttosport. Az díj győztese interjút adott a lapnak.

Miután hazavihette a Tuttosport sportlapjának 2020-as egyéni díját, múlt hónapban az ideit is behúzta azt Robert Lewandowski, aki az olasz sportlaptól ismét megkapta a Golden Player-díjat. A lap a világ legjobb labdarúgóját szavaztatta meg a többek között Lothar Matthäus, Andriy Shevchenko, Hristo Stoichkov, Luca Toni, Samuel Eto’o és Rui Costa fémjelezte zsűrivel és a lengyel csatár a tavalyi esztendő után ismét nyerni tudott, ezúttal Jorginhót és Messit maga mögé utasítva.

A díjról: Nagy megtiszteltetés és csodálatos érzés. Ez a díj sokat jelent számomra. Köszönöm a zsűrinek. Ezeknek a kiváló bajnokoknak a szavazatai nagyon sokat érnek, hiszen a futball valós oldalát látják.

Gerd Müller rekordjának megdöntéséről: Csak az Augsburg elleni meccsre tudok gondolni és a csapattársaimra, akik segíteni akartak nekem mindenáron. Viszont sokáig nem tudtam betalálni, aztán mégis jött a gól a 90. percben…Kedvenc 2021-ben lőtt góljáról: Az Augsburg elleni volt a legfontosabb. De a legszebb az ollózós gólom a Dinamo Kijev ellen, a Bajnokok Ligájában. Azelőtt sosem szereztem még olyan gólt. Nehéz is volt, mert elég hideg volt és esett a hó is.

Arról, hogy mennyi gólt szeretne rúgni az jelenlegi szezonban: Sosincs egy pontos szám a fejemben. Próbálok annyit szerezni, amennyit csak tudok. Mindig is egy olyan gólról álmodtam, mint amit Kijevben szereztem. Most, hogy megtettem, egy döntőben rúgott gólt célzok meg.

A Bajnokok Ligájára esélyes csapatokról: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Paris Saint-Germain és Real Madrid. Tudjuk, hogy meg kell őket vernünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Nagyon nehéz lesz majd 2022-ben, de megpróbáljuk.

Barcelona: Lenglet explains controversial photo with Lewandowski | Marca

Megkérdezték azt is Roberttől, hogy melyiket szeretné jobban: megnyerni a BL-t vagy a Bundesligát sorozatban tizedszer? A válasz: mindkettőt.

A legkeményebb védőkről, akikkel eddig találkozott: Giorgio Chiellini és Sergio Ramos. Mindketten kemények. Minden cselt ismernek, közben pedig korrektek is és szinte folyton mosoly van az arcukon. Nehéz, ugyanakkor pedig szórakoztató ellenük focizni.

Arról, hogy melyik csapattársának a leghálásabb: Régóta focizom együtt Thomas Müllerrel. Csukott szemmel is megértjük egymást. Tudja, hogyan játszom, ismeri a mozgásomat és hogy hova kérem a labdát. Ez fordítva is igaz.

Nagelsmannról: Nagyon fókuszál minden egyes taktikati elemre, közben pedig rugalmas a meccsek során. Képes nagyon gyorsan alkalmazkodni a meccsen belüli szituációkhoz.Fittségének titkáról: Az asztalnál a feleségem, Anna szabályait követem. Ő táplálkozási tanácsadó is. Egyike azoknak, akik figyelnek az alakomra és arra, hogy mikor mit kell ennem. Kerülöm az egészségtelen ételeket és a laktóztermékeket, hiszen számottevő hatásai lehetnek a testemre.

via @iMiaSanMia

Lewandowski: Csukott szemmel is megértjük egymást Thomasszal
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top