Adventi naptár

Adventi Naptár #14 – Alaba szabadrúgásgólja a Lipcse ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra. A Stuttgart elleni találkozó miatt ma hamarabb nyitjuk ki az ablakot.

A mai találat és maga a mérkőzés, amin született is különleges. David Alaba szerezte, akinek ugyan idei távozásának körülményei kissé megosztóak voltak a szurkolók körében, mégis a Bayern egyik alappillérének számított, amíg a klubban szerepelt.

Alaba 2008 júliusában került a Bayernhez. Előbb az U19-es csapatban szerepelt, majd 2010 februárjában bemutatkozott a profik közt is. Rögtön első meccsén gólpasszt jegyzett. Sikeres bajor évei alatt életreszóló barátságot kötött csapattársaival, de főleg Franck Ribéry-vel, akit mindig is legjobb barátjának tartott. Vele van egyébként a legtöbb közös gólja: 8-at ő készített elő a franciának, két asszisztot pedig tőle kapott.

A 2016/17-es idény utolsó előtti meccsén is együtt szerepeltek a pályán és mindketten részesei voltak a Bundesliga történetének egyik legjobb mérkőzésének. Már a 2. percben vezetést szerzett az ellenfél, az RB Leipzig, méghozzá Marcel Sabitzer révén, aki jelenleg a Bayernt erősíti. Lewandowski válaszolt, de a hazai ellenfél elhúzott két góllal, Werner és Poulsen révén.

Ezen a meccsen szinte minden volt, hiszen Thiago fejjel szépített, majd öt perccel később Werner 4-2-re módosította az állást. Aztán jött a mérkőzés utolsó tíz perce… Előbb Lewa szerzett egy újabb gólt, majd Alaba állt oda egy szabadrúgáshoz a 91. percben. Az osztrák lövése nagyszerűen vágódott be a kapuba, Gulácsi tehetetlen volt – mint ahogy a 95. perces Robben-gólnál is, amivel a bajorok végül 5-4-re nyertek.

Adventi Naptár #14 – Alaba szabadrúgásgólja a Lipcse ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top