Bundesliga

Gnabry Show! | Stuttgart 0-5 BayernA Bayern München 5-0-ra verte a Stuttgartot idegenben és biztosan a Bundesliga élén tölti a téli szünetet.

Julian Nagelsmann három változtatást eszközölt a kezdőben: Marc Roca először kezdett ebben a szezonban (a sérült Tolissót váltva), Süle bekerült Upamecano helyére, Gnabry pedig Sanét váltotta. Így Coman átkerült a bal oldalra.

A nem túl minőségi talajon zajló mérkőzésen egészen a hajráig nem született semmiféle nagyobb helyzet. A 27. minutumban sajnos le kellett cserélni Comant, aki a combjához kapva ült a földön. Sané állt be a helyére és ezzel arányosan a bajorok támadójátéka fellendült. A 40. percben pedig jött a gól, méghozzá Gnabry jóvoltából. Sané adta neki a gólpasszt. A félidőre tehát egygólos vezetéssel ment a bajor gárda.A szünet után Gnabry rögtön megszerezte a második gólját is – ezúttal egy lövőcsel után ballal tüzelt az 53. percben. Az assisztért Thomas Müller felelt, aki 12. előkészítését jegyezte a szezonban.

Ezt követően kiszakadt a gólzsák: a 69. perctől kezdve rövid idő leforgása alatt Gnabry adott két gólpasszt is Lewandowskinak, aki ezzel beállította Gerd Müller egy naptári évben szerzett bajnoki góljainak rekordját 42 találattal, majd Serge megszerezte a mesterhármast érő gólt is a 74. percben.

Lewa egyébként már 68 találatnál jár idén minden sorozatot figyelembe véve. Ha legalább egyet lő a Wolfsburg ellen, beállítja Cristiano Ronaldo egyéni rekordját. Rajtuk kívül csak Messi volt képes több találatot szerezni egy naptári évben.Az utolsó húsz percben pályára lépett Cuisance, Richards, Tillman és Nianzou is, a kezdőcsapatban szerepet kapó Roca pedig jól teljesített, Nagelsmannal pedig hosszas ölelést követően nyugtázták az 5-0-ás győzelmet.

A Bayern biztosan első helyen fejezi be az évet és a már említett Wolfsburg ellen játszik legközelebb, 17-én.

Alább először a Bundesliga hivatalos gyorsösszefoglalóját, majd a hosszú összefoglalót nézhetitek meg. A reklámokért elnézést, külsős a lejátszó.

Gnabry Show! | Stuttgart 0-5 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top