Transzferpletykák

Bild: A Haaland-téma továbbra is fontos a vezetőségen belül – Lewa kárára?

A Bild újabb híreket hozott le Robert Lewandowskival és potenciális utódjával, Erling Haalanddal kapcsolatban.

A német lap szerint a Bayern München legutóbbi tanácskozásán nem volt téma a januári átigazolási ablak, méghozzá azért, mert a klubnak jelenleg nincsen kerete egy komolyabb igazolásra, ha pedig nagyott robbantana a piacon, azt is jövő nyáron tenné.

Éppen ezért vezetőségen belül nem lefutott Erling Haaland megszerzésének ötlete. Kahn, Salihamidzic és Hainer is nagyra tartja Lewandowskit és vele terveznének a jövőben is, ugyanakkor mindegyikük számol Haaland fiatal életkorával és a Dortmundban nyújtott lehengerlő teljesítményével.A lap szerint ugyan a klub komoly tiszteletet közvetít Lewandowski felé, sem a játékos, sem a vezetőség nem biztos abban, hogy a szerződéstárgyalások pozitív eredménnyel fognak végződni. A lengyel klasszisnak 2023-ig szól a kontraktusa és ha hosszabbítana, akkor 36-37 éves koráig kötelezné el magát a Bayernhez, amely nem feltétlenül tartaná 20 millió fölötti fizetéssel még négy éven keresztül.

Ha a Bayern nem kínál egy ajánlatot Lewának és ügynökének, Pini Zahavinak jövő tavasszal, akkor már 2022 nyarán megtörténhet az, amitől a bajor szurkolók nagy része joggal tart: a világ legjobb csatára távozhat. A Bild hozzáteszi, hogy szerintük Lewandowski úgy gondolja, a Premier League-ben vagy a PSG-ben nagyobb esélye lenne az Aranylabda megszerzésére – ennél a feltevésnél hangsúlyozzuk, hogy a Bild információira támaszkodunk.Borussia Dortmund's Erling Haaland hails Robert Lewandowski's "crazy" goalscoring for Bayern Munich | Bundesliga

Ami Brazzóék oldalát illeti, Lewandowski eladása 60 millió euró körüli bevétellel járna és ez a pénz elég lenne ahhoz, hogy Erling Haaland 75 milliós kivásárlási árát kifizesse a Bayern.

Összességében a bajor klub átigazolási tervei Lewandowskitól és Comantól függenek. Haaland és Dembelé, valamint harmadik számú alternatívákként Lautaro Martínez, Dusan Vlahovic és Federico Chiesa neve röppent fel a tanácskozásokon. Utóbbit egyébként a Juventus – holott még nem is teljes mértékben birtokolja az támadó játékjogát – „eladhatatlan láncszemnek” titulált.

Bárhogyan is alakul a két címben említett játékos jövője, a tavaszi időszak során a fontos mérkőzések mellett velük kapcsolatban is sok mindenre választ kaphatunk.

via iMiaSanMia

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top