Adventi naptár

Adventi Naptár #16 – Zirkzee gólja a Freiburg ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Joshua Zirkzee karrierje némi lejtmenetet vett, miután úgy mutatkozott be a Bundesligában, hogy első 3 lövéséből 3 gólt szerzett. A triplázós szezonban debütált és úgy szerzett két gólt két egymást követő fordulóban, hogy gyakorlatilag 8 percnyi játéklehetőséget kapott.

Ugyan idén az Anderlechtben visszanyerte korábbi formáját, Zirkzee a 2020/21-es szezon egészében nem talált be. Ebben az idényben viszont a belgáknál 19 mérkőzésen 10 gólja és 7 gólpassza van és Vincent Kompany csapatának egyik legjobbja.

Hansi Flick legnagyobb húzásának egyikeként maradt meg a 19/20-as évad 16. és 17. játéknapja a Bayern szurkolóinak emlékezetében. Előbb a Freiburg ellen játszott idegenben a csapat, majd három nappal később a Wolfsburgot fogadta.

Zirkzee előbbi meccsen debütált és gyakorlatilag azonnal gólt szerzett. A videón hallható angol kommentátor össze is tévesztette Gnabry-val, akivel hasonló frizurával büszkélkedhettek abban az időszakban. Ami egészen kísérteties, hogy a három nappal későbbi meccsen is ugyanez történt: Zirkzee beállt, gólt lőtt, majd a meccset mindkét esetben Gnabry rendezte le egy újabb találattal.

Adventi Naptár #16 – Zirkzee gólja a Freiburg ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top