Interjúk és nyilatkozatok

„Micsoda? A Bayern le akar igazolni?” – Sarr az első müncheni évéről



Bouna Sarr a L’Équipe lapjának adott interjút, amelyben beszélt müncheni karrierjének kezdetéről és egy sikertelen válogatott meghívásról is.

Bouna Sarr 2012-ben debütált az akkoriban a francia másodosztályban szereplő Metz együttesében. Három meggyőző szezon után leigazolta őt a Marseille, ahol első szezonjában fontos játékos lett és a későbbi években az öltöző hangulatáért is felelős volt. Utolsó marseille-i edzőjével, André Villas-Boassal baráti viszonyt ápolt.

„Egy felkészülési meccset játszottunk a Bayernnel. Az azt követő napon a Marseille elemzője megsúgta nekem, hogy a Bayern képviselői közel ültek hozzá a lelátón és kedvelték a játékomat. Ez 5 vagy 6 nappal az átigazolási ablak lezárulta előtt volt és éppen sérüléssel küszködtem. Az ügynököm aztán felhívott és megkérdezte, hogy készen állok-e egy orvosi vizsgálatra. Megkérdeztem miért, majd azt felelte, hogy a Bayern szeretne engem. Éppen csak felkeltem, szóval letettem a telóm, de pár perc múlva felhívtam és beleszóltam a telefonba:

Mit mondtál? A Bayern?!



Szerény győzelem az ötödosztályú klub ellen | Összefoglaló: Düren 0-3 Bayern

Choupo-Moting is akkor érkezett, mint ő.

Bouna Sarr az idei szezonban már 9 mérkőzésen lépett pályára a Bayern Münchenben és a Bremer SV elleni 12-0-ás győzelem során végig a pályán volt és még gólt is jegyzett. Hansi Flick irányítása alatt összesen 15 mérkőzésen játszott a 2020/21-es idényben, pedig 2020 nyarán úgy tűnt, kifut az időből és nem jön össze a várva várt transzfer.

„Minden olyan gyorsan történt. Az átigazolási időszak utolsó napján írtam alá. Aggódtam, hogy a Marseille nem fogja engedni a távozásom, de 5 év után ez egy win-win helyzet volt mindenki számára. És a Marseille-nek is presztízsérték, ha egy labdarúgója a Bayernhez igazol.” – idézte fel a 2020-as esztendőt Sarr.



Bayern Munich: Bouna Sarr will not be moving to Turkey

Már a csapatkapitányi karszalagot is karjára vehette.

„A lehető legjobb kondíciómba hoztam magam. Flick edző azt mondta nekem, hogy pont ilyen típusú játékosra várt és hogy nem tartalékként, hanem ha megy a foci, kezdőjátékosként számol velem. Jól játszottam az első kupameccsemen, kiosztottam két gólpasszt is.” – emlékezett vissza debütáló meccsére a védő.

A Düren elleni 3-0-ás győzelmet követően Sarr a bajnokságban is bemutatkozott és ott is szerzett egy gólpasszt a Frankfurt ellen. Nem sokkal ezután jött egy novemberi Klassiker, amelyet követően egészen 2021 februárjáig nem volt keretben. A BVB elleni mérkőzés előtt sérülést szenvedett Pavard, így Sarrnak kellett fociznia a helyén.

„Benji megsérült. A szurkolók eddig nem tudták, de úgy játszottam akkor, hogy közben térdsérülésem volt és fájdalomcsillapítókat szedtem. A Dortmund elleni meccset megelőzően megsérültem az edzésen és nem volt más jobbhátvéd a keretben, szóval játszanom kellett a fájdalom ellenére is. Elég átlagos teljesítményt nyújtottam. 3-2-re nyertünk és azt kérdezte magamtól: Mit fogok most tenni? Nem játszottam jól, a térdem is fáj… Mi tévő legyek?”



Bayern were tested by Dortmund, but still won Der Klassiker to cement their Bundesliga superiority

Sarr a BVB elleni gólöröm során.

„Két nappal később Didier Deschamps egyik asszisztense felhívott azzal, hogy meghívót kaptam a válogatottba. Johannes, aki a játékosok személyi helyzetéért felel, elmondta, hogy az orvosok szerint nem kéne mennem. A francia válogatott hívott, de a Bayern orvosai hezitáltak.”

Bouna valóban közel állt ahhoz, hogy pályafutása során először válogatott játékos legyen. Pavard sérülése miatt a francia csapatban is megüresedett a jobbhátvéd pozíciója.

„Összeszedtem a cuccaim és készen álltam, hogy Franciaországba utazzak. A repülőtéren viszont felhívott a válogatott orvosa és azt javasolta, hogy inkább ne menjek. A Bayern doktorainak igaza volt, túl kockázatos lett volna. Ezt el kellett felejtenem és újra a Bayernre fókuszáltam. Viszont ez az egész történet nyomot hagyott a szezonomon.” – indokolta nem túl meggyőző teljesítményét Sarr.



Sénégal : Bouna Sarr juge sa première

Szenegál mezében.

Idén már egyébként összejött neki a válogatott szereplés, hiszen szenegáli származása miatt az ország A-csapatába is kaphatott meghívót. Szeptember óta 4 mérkőzést játszott végig a világbajnoki selejtezőkben és még veretlen vele csapata.

„Az Afrikai Nemzetek Kupája jó lehetőség lesz számomra, hogy játékperceket szerezzek. Arra fogom használni, hogy megmutassam, mire vagyok képes.” – mondta Sarr, aki szinte biztosan meghívót fog kapni a tornára. Ő és Choupo akkor nem lesz bevethető a Bayern meccsein.

Az interjú végén Sarr elmondta, hogy eddig még nem gondolkodott azon, hogy elhagyja a Bayernt és jövő nyáron fogja teljes mértékben megtervezni jövőjét. Kíváncsian várjuk, hogyan dönt majd.

via iMiaSanMia

„Micsoda? A Bayern le akar igazolni?” – Sarr az első müncheni évéről
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Januárban kezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája: itt van Choupo és Sarr menetrendje!

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top