Egyéb

Értékelés: Bayern 4-0 Wolfsburg

Tükörsima győzelmet arattak kedvenceink péntek este a Wolfsburg elleni évzárón az Allianz Arénában. De lássuk egyenként, hogyan teljesítettek játékosaink a 2021-es év utolsó mérkőzésén. (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló)

Kezdőjátékosok

Manuel Neuer – szerkesztői értékelés: 4

Sokkal több dolga nem volt szerencsére, mint az utóbbi meccsein, most viszont 2 kulcsfontosságú bravúrt is be kellett mutatnia, amivel megakadályozta azt, hogy a Wolfsburg szorosabbá tehesse a mérkőzést. Összességében jó teljesítményt nyújtott.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: 4

Pavard az évzárón is folytatta remek formáját, védekezés tekintetében továbbra is stabil volt, emellett pedig többször is jól segített be a támadásépítésbe a jobb oldalon. A nehézkes szezonkezdet után tehát a francia jobbhátvéd év végére összeszedte magát, remélhetőleg jövőben ugyanígy folytatja. Jó értékelést kap.

Dayot Upamecano – szerkesztői értékelés: 5

A hátproblémákkal küszködő Süle helyén Upamecano újra visszakerült a védelem tengelyébe és ezt komolyan meg is hálálta. Gyorsaságának és robbanékonyságának köszönhetően könnyedén feltartóztatta a Wolfsburg támadóit, akik így mindössze 2 lövésig jutottak az egész meccs során. A francia emellett az első gólját is megszerezte Münchenben, így kiváló értékelést írunk a neve mellé.

Lucas Hernández – szerkesztői értékelés: 4

Hernández ismét remek összhangban volt Upával a védelem tengelyében, többek között ennek is tulajdonítható, hogy megint kapott gól nélkül teljesített egy meccset a csapat. Habár meg kell jegyezni, volt pár alkalom, amikor Lucas nem állt a helyzet magaslatán, hiszen mindkét vendég gólhelyzet az ő oldaláról érkezett. Összességében viszont jól játszott.

Alphonso Davies – szerkesztői értékelés: 4

A megszokotthoz és az elvárthoz képest Davies valamivel gyengébb volt a támadások tekintetében a bal oldalon, igaz, ebben a Wolfsburg jobbhátvédjének, Ridle Baku-nak a remek teljesítménye is közrejátszott. Védekezésben viszont most stabilabb volt a kanadai, így jó értékelést kap.

Marc Roca – szerkesztői értékelés: 4

Csakúgy, mint a Stuttgart ellen, Roca tegnap este is remek játékkal rukkolt elő a Bayern középpályáján. Stabil volt a labdakihozatal során és nem szórt el felesleges labdákat sem, továbbá védekezésben is nagyon jól állta a sarat, ennek is köszönhető, hogy a Wolfsburg olyan kevés helyzetig jutott a 90 perc alatt. Összességében jó teljesítményt nyújtott

Jamal Musiala – szerkesztői értékelés: 4

Teljesítmény tekintetében Musiala is ott folytatta, ahol abbahagyta, ismét kreativitást víve a müncheni támadójátékba. A hajrában még egy gólpasszt is kiosztott Lewandowski számára, így jó értékelést írunk a neve mellé.

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 4

Mesterhármast ugyan nem szerzett, mint a Stuttgart ellen, az első gólnál viszont az ő kipattanó lövését vágta Müller a kapuba. Direkt játékstílusa miatt Gnabry egyébként végig veszélyesen játszott a jobb oldalon. Jól játszott.

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 5 – Meccsembere

Kiváló teljesítményt tett le az asztalra Müller tegnap este: a korai gólja mellett a második bajor találatban is része volt, hiszen ő adta a gólpasszt Upának is. Remek jubilálás volt tehát a részéről a 400. Bundesliga meccsén. Nálunk ezúttal ő lett a meccsembere.

Kép

Leroy Sané – szerkesztői értékelés: 4

Sané is végig veszélyforrás volt a Wolfsburg számára, a szélső több alkalommal is áthámozta magát a farkasok védelmén. Szűk egy óra elteltével ennek is meg is lett az eredménye, hiszen egy bámulatos gólt akasztott Casteels hálójába. Jó teljesítményt nyújtott.

Robert Lewandowski – szerkesztői értékelés: 4

Frusztráló meccse volt ez Lewának, aki szinte 90 percen keresztül képtelen volt bevenni a Wolfsburg kapuját, pedig erre számtalan esélye volt. A végén aztán csak megtört a jég, a lengyel ugyanis a hajrában betalált és így egy újabb Gerd Müller rekordot adott át a múltnak – 43 gól egy naptári évben. Összességében jó volt a teljesítménye.

Cserejátékosok

Marcel Sabitzer – szerkesztői értékelés: –

Roca késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Bouna Sarr – szerkesztői értékelés: –

Gnabry késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Omar Richards – szerkesztői értékelés: –

Davies késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Tanguy Nianzou – szerkesztői értékelés: –

Hernández késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Malik Tillman – szerkesztői értékelés: –

Pavard késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top