Bundesliga

Nagyszerűen zártuk az évet | Bayern 4-0 Wolfsburg



Győzelemmel zárta a 2021-es esztendőt a Bayern München, amely négy gólt rúgott a Wolfsburg ellen a Bundesliga 17. fordulójában.

Julian Nagelsmann keretéből sajnálatos módon kikerült Kingsley Coman, akit így a kezdőben Leroy Sané helyettesített. A középpályán továbbra is ott volt Roca, illetve Musiala, amellett a Müller mellett, aki 400. bajnokiját játszotta a Bayern München mezében. A hátproblémák miatt a keretbe se kerülő Sülét Upamecano váltotta.

A francia védő a mezőny egyik legjobbja volt. Az első félidőben gyakorlatilag körülötte forgott a labda. A jubiláló Müller által a 7. percben megszerzett vezetést követően a Bayernnek nem sikerült újabb gólt szereznie a szünet előtt, legfőképpen a Wolfsburg nagyon mély védekezése miatt.

A szünetről kijőve viszont darált a csapat: Upamecano megszerezte első gólját a csapatban, miután Müller egy szédítő gólpasszt adott neki. Nem sokkal később betalált Leroy Sané is, eldöntve így a találkozót.

Sokáig úgy nézett ki, háromgólos győzelmet arat a Bayern, de a 88. percben jött Lewandowsi, aki Musiala passzából szerzett egy akrobatikus mozdulattal gólt, megszerezve ezzel 19. szezonbeli és 43. idei Bundesliga-gólját. Utóbbi számadattal a lengyel megdöntötte Gerd Müller rekordját.



Musiala asszisztja nem történt volna meg, ha Pavard-t nem hívja a természet, hiszen a 18 éves játékos helyére jött volna a hajrában csereként beálló Tillman, ám Pavard-nak annyira vécéznie kellett, hogy végül őt cserélte le Nagelsmann.

A Bayern nyert és a Bundesliga élén fejezte be az évet, jelenleg kilenc egységgel a BVB előtt, amely majd ma este fél hétkor játszik a Herthával, hogy visszahozza a hatpontos különbséget.

Legközelebb a Mönchengladbachot fogadja a Bayern, méghozzá január 7-én. Olvasóinknak ezúton is kellemes ünnepeket kívánunk!

Nagyszerűen zártuk az évet | Bayern 4-0 Wolfsburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top