Adventi naptár

Adventi Naptár #19 – Lahm gólja a Hertha ellenIdén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Találd meg a kakukktojást! Csapatkapitány, becsúszó szerelés, sokoldalúság, piros lap, klubikon. Megvan?

Philipp Lahm nem számít a szó tényleges értelmében vett one-club mannek (egyklubbos játékos), hiszen 2003 és 2005 között kölcsönben a Stuttgart mezét is magára öltötte 71 mérkőzésen. Viszont a közvélemény karrierje során és után is a valaha volt egyik legjobb szélső védőnek tartotta/tartja.

A Transfermarkt adatai sokatmondóak: Lahm 569 elemzett mérkőzésen 266-szor jobbhátvédként, 219-szer balhátvédként, 67-szer védekező vagy középső középpályásként, 19-szer szélső középpályásként és egyetlen egyszer középhátvédként szerepelt.

Ami a mai gólt illeti, Lahm a 2008/09-es idényben a védelem bal oldalán szerepelt. Ez volt holtversenyben a legeredményesebb ligaszezonja (a 10/11-essel), hiszen 3 gólt szerzett. A Bundesliga 3. fordulójában a Bayern a Herthát fogadta, miután az első két játéknapon nem tudott nyerni.

Lahm Zé Robertóval játszott össze a bal oldalról befelé húzva és a braziltól kapott szép passz után gyönyörűen tekert a hosszúba. Az ellenfél kapusa az a Jaroslav Drobny volt, aki jelenleg a Bayern tartalékcsapatának kapusedzője.

Adventi Naptár #19 – Lahm gólja a Hertha ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top