Adventi naptár

Adventi Naptár #22 – Pizarro gólja a Hamburg ellenIdén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Pizza a Hamburger ellen? Claudio ennél jobb forgatókönyvet el sem tud képzelni. A 2020-ban visszavonult perui csatár kedvenc ellenfele a HSV volt pályafutása során. Ellenük játszott a legtöbbször (35) és az ő kapujukba vágta a legtöbb gólt is (21). A Werderben a Nordderbyken is szomorította a hamburgiakat.

Pizarro összesen ötször (!) igazolt a Bremenhez, a Bayernben pedig két részletben játszott: 2001 és 2007 között, valamint 2012-től 2015-ig. Előbbi időszaka termékenyebb volt, mi viszont mégis a második eljövetelének idejéről hoztunk el egy gólt.

Miután az azt megelőző szezonban a Hamburg elleni 9-2-es győzelem során négy gólt szerzett és két gólpasszt adott egy mérkőzésen, a 2013/14-es idényben a 73. percben beszállva szerepelt az északiak ellen.

A 75. percben pedig jött is a gól. Első lövését még védte Adler, azonban a kipattanót ollózós mozdulattal vállalta el – sikeresen. A perui ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

Érdekesség, hogy abban a fordulóban – tehát a ligaidény 33. játéknapján – egyszerre betalált Süle (Hoffenheim), Choupo-Moting (Mainz), Olic (Wolfsburg) és Emre Can (Leverkusen) is. Süle és Choupo ráadásul szinte ugyanabban a pillanatban (a 15:30-as mérkőzések 66. percében).

Adventi Naptár #22 – Pizarro gólja a Hamburg ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top