Interjúk és nyilatkozatok

Hoeneß: Nagelsmann minden eurót megér, amit érte fizettünk



A Bayern korábbi klasszisa és későbbi rendíthetetlen vezetője a Welt am Sonntag lapnak adott interjút. Mindezt kiegészítettük a Német Hírügynökség által lehozottakkal.

Uli Hoeneß beszélt a jelenlegi Bayernről, megszólalt a katari szponzorációs helyzettel kapcsolatban és megosztott egy érdekes történetet is Julian Nagelsmannal kapcsolatban.

Lewandowskiról: Robert Lewandowski egy olyan létfontosságú játékos számunkra, akinek 2023-is szól a szerződése. Szerintem le fogunk ülni vele és beszélünk majd a szerződéshosszabbításról. Remélem, sikerrel járunk.

Arról, ha ez nem sikerülne, a Bayernnek meg kéne-e próbálnia Haaland megszerzését: Ő egy nagyszerű játékos, aki hihetetlen munkát végez a fiatal életkora ellenére. Ami viszont a gazdasági helyzetünket illeti, az a csomag, amit érte kell fizetni, olyan dimenzióban van, amiben a Bayern nincs.



Arról, hogy fél-e attól, hogy a Bayern hátramarad a gazdagabbá váló külföldi klubok mögött: Nem. Mindig képesek voltunk kiegyenlíteni az erőviszonyokat. Olyan játékosaink vannak a csapatban, akik teljes mértékben azonosulni tudnak a Bayern Münchennel. Máshol lehet, hogy többet tudnának keresni, de itt maradnak, mert jól érzik magukat. Mindig azt mondom nekik, hogy az, hogy egy-két millióval többet keresnek, nem számít. Fontos, hogy boldogok legyenek. Optimista vagyok azügyben is, hogy Joshua és Leon Goretzka után Kingsley Coman és Serge Gnabry is hosszabbít velünk.

A katari szponzorációról és a kritikákról: Ha szeretnéd reklámozni az emberi jogokat, akkor a helyiekkel kell beszélni. Ha ott nem vagyunk jelen, akkor a dolgok sem válnak jobbá. Szerintem Katar az az ország jelenleg a régiójában, ahol a legtöbbet beszélnek az emberi jogokról. A Bayern gazdaságilag profitál ebből a kapcsolatból. Természetesen máshonnan is lehet nézni a helyzetet. A női csapatunknak például van ott egy edzőtábora is. Meg vagyok győződve arról, hogy ezek a dolgok pozitív hatással lesznek hosszútávon.

FC Bayern ohne Uli Hoeneß und Hasan Salihamidzic in die USA

Mester és tanítványa.

Kahn és Salihamidzic tekintélyéről és arról, hogy még mindig a háttérben irányít-e: Felejtsük el ezt a témát. Mindketten erős személyiségek és nem szorulnak rá a jelenlétemre. Én csak tanácsadóként vagyok jelen, ha kellek. Oliver a saját útját fogja járni, ahogyan ennek lennie kell. Korábban minden héten találkoztunk Herbert Hainerrel, de már egyre ritkábban tesszük ezt. Mindig elérhető vagyok egy beszélgetésre. Bárki, aki megkeres, tudja, hogy őszinte véleményt kap.

Arról, hogy még mindig létezik-e az az egyszemélyes védelmi vonal, amit ő képvisel, ha a Bayernt támadás éri a sajtó felől: Ez mindig létezni fog. Főleg, ha úgy érzem, hogy a klub indoklás nélkül kap támadást. Már nem vagyok jelen a Säbener Straßén és kevesebb interjút is adok. ha túlságosan is sokat szerepelnék ott, az kontraproduktív lenne. A jelenlegi vezetőségnek képesnek kell lennie kezelnie a szabadságot.



Kimmichről és az oltásról: Oltáspárti vagyok és már beszéltem is Joshuával. Tetszett, hogy átgondolta a döntését.

Neuerről, Müllerről és Lewandowskiról: Jelenleg nem tudom elképzelni a 2024-2025-ig tartó időszakot enélkül a trió nélkül. Már nem vagyok a vezető ülésben a Bayernnél, viszont úgy gondolom, hogy azok, akik irányítanak, elővigyázatosak és megpróbálnak hosszabbítani ezekkel a játékosokkal. Három különböző személyiségről beszélünk, de egy közös tulajdonságuk biztosan van: mindent megtennének a Bayernért.

DFB News: Uli Hoeneß glaubt an ein Comeback von Thomas Müller im DFB-Team | Fußball News | Sky Sport

Két (három, négy, öt, hat?) legenda egy képen.

Egy Nagelsmannal közös történetről: Pár éve az irodámban ültem Juliannal. Akkoriban megegyeztünk vele, hogy ifiedzőként fog dolgozni nálunk. Viszont később azt mondta: „Hoeneß úr, van egy probléma: fel kell hívnia Hopp urat, mert még egy évig szóló szerződésem van a Hoffenheimmel.” Felhívtam Dietmar Hoppot Julian jelenlétében és a következő választ kaptam: „Uli, ezt nem teheted! Ő lesz a vezetőedzőnk a Bundesligában.” Julian ezután elmondta, hogy nem tudná hátbaszúrni Dietmart.

Nagelsmannról általában: Nagyon megbízok Julianban, mint edző. Sok sikert érhet el az előtte álló úton. A tény, hogy máshogy gondolkodik, mint a többiek ilyen fiatalon, igencsak meggyőző. Mindig próbálja a legmegfelelőbb dolgokat nyilatkozni, még a nehéz témákban is. Nagyon örülök neki, hogy nálunk van. Megér minden eurót.

via @iMiaSanMia, WELT AM SONNTAG, dpa

Hoeneß: Nagelsmann minden eurót megér, amit érte fizettünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top