Egyéb

Lewandowski ismét az év sportolója lett LengyelországbanHarmadik alkalommal nyert a Prezglad Sportowy szavazásán Robert Lewandowski és lett megint nemzete legjobb sportolója.

2015 és 2020 után ismét a Bayern München világklasszis ikonja, Robert Lewandowski lett az Év Sportszemélyisége hazájában, a Prezglad Sportowy hagyományos szavazásán. 2021-es teljesítményéért kapta a díjat: 69 gólt rúgott minden sorozatot figyelembe véve a naptári esztendő alatt és tavasszal, valamint az év végén is megdöntötte Gerd Müller egy-egy rekordját.

„Szeretném megköszönni a lengyel szurkolóknak, akik a világ legjobbjai és mindig támogatnak engem. Nagyon büszke vagyok erre a díjra, mert Lengyelországban kaptam, szóval nagyra tartom. Különleges számomra és megkeresem majd neki a legjobb helyet a polcomon. 12 éve külföldön élek és folyton hiányzik Lengyelország és a barátaim. Sokan kérdezik, hogy hány évig játszom még. Viszont nem akarok és nem is tervezek még visszavonulni. Még pár évig focizni fogok. Remélem, kellő mennyiségű érzelemmel fogom ellátni a drukkereket.” – mondta Lewandowski a köszönőbeszédében.Image

Lewa a mikrofon mögött.

A Prezglad Sportowy a legrégebbi sportnapilap Lengyelországban. 1926 óta minden évben átadják az Év Sportszemélyisége elismerést az azt kiérdemlőnek. Lewa három győzelem mellett háromszor második lett a voksoláson. A díj történetében csak négy sportoló szerzett több elsőséget hazájában, mint ő.

Korábban Zbigniew Boniek és a sportpolihisztor, Waclaw Kuchar nyert a labdarúgásban elért eredményeiért ilyen díjat.

via iMiaSanMia

Lewandowski ismét az év sportolója lett Lengyelországban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top