z_kiemelt2

Értékelés: Bayern 1-2 Gladbach

Az újabb Covid-őrület miatti hiányos kerettel a Bayern nem tudott visszavágni a Gladbach-nak az őszi fiaskókért, vereséggel kezdve az újévet. De lássuk egyenként, hogyan teljesítettek játékosaink a 2022-es év első mérkőzésén (1-pocsék, 2-gyenge, 3-átlagos, 4-jó, 5-kiváló)

Kezdőjátékosok

Sven Ulreich – szerkesztői értékelés: 3

Neuer karantén miatti távollétében Ulreich először lépett pályára az idei szezonban és ez a meccs elején meg is látszott a teljesítményén, hiszen az első kapott gólban benne volt, a másodiknál pedig nem volt szerencséje. Emellett viszont volt 2 kulcsfontosságú mentése is, amivel életben tartotta a csapat pontszerzési esélyeit. Átlagosnak mondható a teljesítménye.

Joshua Kimmich – szerkesztői értékelés: 2

A péntek esti meccsen szemmel látható volt, hogy a Covid miatti hosszú kihagyás azért rendesen megviselte Kimmich-et, erre pedig rátett még egy lapáttal az is, hogy Joshua a hiányos keret miatt kénytelen volt jobbhátvédként játszani. Az első kapott gólban ő is benne volt, mivel nem tudta felszabadítani a labdát Neuhaus elől.  A második félidőben viszont szinte megszerezte az egyenlítő találatot. Ennek ellenére gyenge értékelést kap.

Benjamin Pavard – szerkesztői értékelés: 3

Annak ellenére, hogy Pavard többször is azt nyilatkozta, hogy az ő eredeti posztja a középhátvéd poszt, ez a Gladbach ellen nem nagyon látszott meg, mivel nem találták meg az összhangot Sülével és ezért szenvedtek hátul. A franciának viszont volt egy kulcsfontosságú szerelése is a második félidőben, megakadályozva egy újabb vendég gólt. Átlagos értékelést kap.

Niklas Süle – szerkesztői értékelés: 2

Pavard mellett Süle sem tudta irányítani a védelmet péntek este, Neuhaus gólja az ő sikertelen tisztázása után jött. Nagyon nehézkesen mozgott és instabilan játszott a védelem tengelyében. Gyenge teljesítményt nyújtott.

Marcel Sabitzer – szerkesztői értékelés: 1

Sabitzer a hiányos keret miatt kénytelen volt balhátvédként játszani, mint utólag kiderült, ez nem egy neki való poszt. Egész meccs során szenvedett és az ellenfél támadásainak nagy része is az ő oldaláról érkezett, többek között az első gól is. Pocsék értékelést írunk a neve mellé.

Marc Roca – szerkesztői értékelés: 1

Passzjátéka az első félidőben csapnivaló volt (mindössze 78%-os passzpontosság). Roca péntek este nem tudta kihasználni a kapott lehetőséget, így teljes keret esetén nehéz lesz újra a kezdőbe verekednie magát. Pocsékul játszott.

Jamal Musiala – szerkesztői értékelés: 3

Annak ellenére, hogy már elég hosszú idő óta kénytelen védekező középpályásként játszani, Musiala elég jól megállja a helyét szűrőként is. Nem volt ez másképpen a Gladbach ellen sem, ahol több kulcsfontosságú szerelést is bemutatott a középpályán és lövéseivel párszor azért Sommer-t is megtornásztatta. Emellett viszont sok labdát is elszórt, így átlagosnak mondható a teljesítménye.

Serge Gnabry – szerkesztői értékelés: 3

A meccs elején többször is rést talált a Gladbach védelmén és ezáltal megizzasztotta Sommer-t is. Összességében viszont nem a szokásos veszélyes játékát mutatta és többször is lesre futott. Átlagos értékelést írunk a neve mellé.

Thomas Müller – szerkesztői értékelés: 3

Neuer távollétében ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. A gólnál természetesen ő adta a gólpasszt Lewának, a passzjátéka viszont ezúttal nem volt olyan hatékony és viszonylag elég sok labdát is elveszített a támadóharmadban. Átlagos teljesítményt nyújtott.

Malik Tillman – szerkesztői értékelés: 2

Karrierje során először játszott kezdőként a Bayern-ben. A nagy nyomás miatt nem a 19 éves Tillman nem is tudott sokat felmutatni, így a 75. percben le is cserélte őt Nagelsmann. Tapasztalatszerzésnek viszont jó volt ez a meccs számára. Gyenge értékelést kap.

Robert Lewandowski – szerkesztői értékelés: 4

A Bayern-játékosok közül péntek este talán Lewandowski volt az egyetlen, aki hozta megszokott formáját. Egy fecske viszont nem csinál nyarat, így hiába szerzett egy korai gólt, nem volt elegendő, emellett pedig szerencséje sem volt, hiszen kétszer is eltalálta a kapufát, sőt Sommer is hárította a legtöbb próbálkozását. Összességében jól játszott, a müncheniek közül a legjobban.

Kép

Cserejátékosok:

Paul Wanner – szerkesztői értékelés: –

Roca késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

Lucas Copado – szerkesztői értékelés: –

Tillman késői cseréje volt, így nem játszott eleget ahhoz, hogy értékelni lehessen a teljesítményét.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top