Bundesliga

Az év első győzelmét aratta a gárda | Köln 0-4 Bayern



A Bayern München először nyert 2022-ben. A Bundesliga 19. fordulójában a Köln otthonában tudott nyerni 4-0-ra.

Julian Nagelsmann – a korábbi kerethelyzethez képest – egy kifejezetten kedvező csapattal dolgozott a Köln elleni meccset megelőző felkészülés során. Csak a sérült Goretzka, Coman, illetve Stanisic, az Afrika-kupán szereplő Choupo-Moting és Sarr, valamint a maldív-szigeteki karanténjából tegnapelőtt Münchenbe visszautazó Hernández maradt ki a keretből.

Bekerült a kezdőbe Manuel Neuer, újra balhátvédet játszott Sabitzer, kényszerből ismét a védelem jobb szélén szerepelt Kimmich és ott volt a középcsatár posztján Lewandowski is, aki ezúttal sem volt rest.



A Bayern München azonnal bekezdett a RheinEnergieStadion gyepén. Robert Lewandowski stílusosan a 9. percben szerzett vezetést Müller átadása után. A játékvezető, Tobias Welz először nem adta meg a gólt, hiszen lest jelzett az egyik asszisztense. Mint egy perccel később kiderült, tévesen.

A második gólt is Thomas Müller készítette elő – ha már Lewa esetében is stílusosságról beszéltünk – a 25. minutumban. Egy nagyszerű támadás végén brazil klasszisokat megszégyenítő mozdulattal tette a vele kényszerítőző Tolissóhoz a labdát, aki egy óriási bombát küldött a Köln kapusának hálójába bal lábával. Valószínűleg ez a gól versengeni fog a szezon gólja címért is!

Uth szerzett egy lesgólt még a játékrészben, de a bírói csapat helyesen annullálta azt.

Schwäbének, a Köln kapusának esélye sem volt Coco lélegzetelállító lövésénél.

A szünetre kétgólos előnnyel mentek a bajorok, akik a második félidőben teljesen lerendezték a meccset. A csereként visszatérő Leroy Sané egy perc alatt kiszolgálta Lewandowskit, majd 12 perccel később újabb gólpasszt adott neki. A mesterhármast elérő lengyel játékos 300. Bundesliga-találatát jegyezte ezzel. Már csak 65 kell neki, hogy elérje Gerd Müller mindenkori rekordját.

A hajrára ismét beállt a 16 éves Paul Wanner, a szintén karanténól szabaduló Nianzou és Richards és lehetőséget kapott Tillman is. Az ugyancsak 300-as mérföldkőhöz (ennyi ligamérkőzést játszott a Bayernben) érkező Neuer a végén nagyszerűen védte a Kecskések egyik nagy tehetségének, Jan Thielmannak a lövését, behúzva ezzel szezonbeli 7. clean sheetjét, felzárkózva az ebben a statisztikában élen álló mainzi Zentner mellé.



Nagelsmann csapata simán nyert a Köln ellen és megszerezte a három pontot, visszaállítva a hatpontos előnyt a második helyen álló Borussia Dortmund előtt. Legközelebb a Hertha otthonába látogat a Bayern München, méghozzá január 23-án.

Az év első győzelmét aratta a gárda | Köln 0-4 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top