Bundesliga

„Mi kontrolláltuk a meccset” | Reakciók: Köln 0-4 Bayern

A Bayern München 4-0-ás győzelme után néhányan nyilatkoztak a sajtónak.

A Bundesliga 19. fordulójában a Bayern idegenben nyert a Köln ellen és behúzta a fontos három pontot. Julian Nagelsmann a mérkőzés mellett beszélt a gólszerző Tolissóról. Emellett cikkünkben megszólal az ellenfél szimpatikus trénere, Steffen Baumgart. És persze a csapatkapitány, illetve a mesterhármast szerző támadó is!



Julian Nagelsmann

A meccsről: Fontos volt, hogy pontokat szerezzünk a múlt heti teljesítményünk és a Dortmund (győzelme) után. A Kölnnek nagyon jó szezonja van, bátrak és nyomást gyakorolnak az ellenfélre. Egy-két helyzetben szerencsések voltunk. De összességében nálunk volt a kontroll és folyton képesek voltunk veszélyesek lenni. Az is fontos volt, hogy négy gólt rúgjunk és ne kapjunk egyet se.

Tolissóról: Ő egy nagyon jó játékos, akit nagyra értékelek. Sok jó meccset játszott mostanság. A jövője? Elég idős már ahhoz, hogy ő döntsön. Sportszakmai szemszögből nagyon fontos számunkra. Természetesen szeretném folytatni a munkát a játékosaimmal.

Image

Tolisso és Nagelsmann.

A többiek

Manuel Neuer: Nagyon fontos volt mindannyiunknak, hogy megnyerjük az első meccset idén. Példát kellett mutatnunk. A kezdő sípszótól kezdve így teljesítettünk. Szerintem egy játékosnak sokkal nehezebb (visszatérnie a koronavírusból), mint egy kapusnak. Voltak edzéseim Toni Tapaloviccsal (a Bayern kapusedzőjével) és azután vissza tudtam térni a csapathoz. Azokra a játékosokra gondolok egyébként, akik fel-alá szaladgálnak a pályán. Úgy van értelme, ha lassan térnek vissza. Ezt láttuk Leroy esetében is, aki nagyszerűen lépett be.

Robert Lewandowski: Az első perctől kezdve megmutattuk, hogy gólokat lőni jöttünk és persze nyerni. Az elején már támadni akartunk, helyzeteket kialakítani és betalálni. Ma minden sikerült. Mindenesetre a Köln játszotta a jó fociját. Biztosan jó meccs lehetett a szurkolóknak, akik a tévén nézték. Ezért is vagyunk boldogak. Jól teljesítettünk csapatként.

Image

Müller és Sané is két gólpasszt osztott ki Lewának.

Steffen Baumgart, a Köln trénere: Gratulálok a Bayernnek a megérdemelt győzelemhez. Nem kell a különbségről beszélnem, mert a Bayern kihasználta minden helyzetét. Mi pedig nem szereztünk belőlük előnyt. Ezt a lépést muszáj meglépnünk. Ugyanakkor nem vagyok boldogtalan, mert a srácokban volt tartás az eredmény ellenére is.

via Bayern München, SPORT1

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top