Egyéb

Jön a FIFA-gála: Lewandowski és Neuer is a finalisták között van



Ma rendezik a The Best FIFA-gálát, amelyen átadják az év játékosának járó elismerést, a Puskás-díjat és egyéb kitüntetéseket.

Ma este 19:00-kor kezdődik a zürichi FIFA-gála, melyet idén is virtuálisan rendeznek meg. A díjátadón kiderül, ki kapja a legjobb labdarúgónak járó trófeát, a legjobb kapusnak járó elismerést, a Puskás-díjat és a legjobb edzőnek járó díjat.

Tavaly Lewandowski kapta az Év játékosa-, Neuer pedig az Év kapusa-díjat 2020-as esztendőjéért. A szavazásra egyébként a világ összes válogatottjának szövetségi kapitányát, csapatkapitányát, minden FIFA-tagországból egy újságírót és a FIFA.comra regisztrált felhasználókat kérték fel.

Mutatjuk, kik a jelöltek!



Lewandowski and Neuer nominated for The Best FIFA Football Awards

Idén ők lettek jelölve a Bayernből.

FIFA Év férfi játékosa

Robert Lewandowski

Lionel Messi (Barcelona, Paris Saint-Germain)

Mohamed Salah (Liverpool)

FIFA Év kapusa

Gianluigi Donnarumma (Milan, Paris Saint-Germain)

Édouard Mendy (Chelsea)

Manuel Neuer



Az Év edzője-kategóriában Pep Guardiola (Manchester City), Thomas Tuchel (Chelsea) és Roberto Mancini (Olaszország) verseng a végső győzelemért. A Puskás-díjért is hárman vannak még versenyben: ezen a linken láthatjátok az összes gólt (a lejátszási lista első három helyén a három finalistával).

Még lesz egy esemény: a FIFA Év csapatának kihirdetése. Ugyanakkor a nomináltak között nincs ott a legjobb kapusok közt jelölt Neuer és valahogy bekerült Dani Alves is, aki gyakorlatilag 2021-ben alig játszott. Egyéb érdekes jelölések: Jordi Alba, Sergio Busquets és Frenkie de Jong.

A gálát pedig ezen a linken lehet majd követni ingyenesen a YouTube felületén, élőben.

Jön a FIFA-gála: Lewandowski és Neuer is a finalisták között van
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top