Szerződések

Ezért távozhat Niklas Süle a Bayern MünchentőlNiklas Süle most már egészen nagy valószínűséggel távozik a Bayerntől a nyár folyamán.

Philipp Kessler és Manuel Bonke, a TZ újságírói tudósítottak Niklas Süle helyzetéről. Az korábban megjelenő sajtóhírek arról szóltak, hogy Süle elutasította a Bayern évi 10 milliós fizetési ajánlatát és ingyen távozik idén lejáró szerződése miatt. Maga a játékos pedig meglepődött, amikor az elmúlt napokban Herbert Hainer úgy nyilatkozott, hogy az ő válaszára várnak, mivelhogy már az év elején tudatta a vezetőséggel, hogy szeretne távozni.

Süle ügynöksége, a Sports360 képviseli Dayot Upamecanót is. A vezető ügynök, Volker Struth pedig jól ismeri a Bayern München fizetési rendszerét. Tudja, hogy a klub az évi 10 milliós ajánlatnál többet is tudna ajánlani Süléért. Főleg úgy, hogy a Comannal folytatott tárgyalások sikerrel zárultak és a sajtóhírek szerint a francia már 17 millió eurót tesz zsebre évente.Eye FC Barcelona! Niklas Süle will say goodbye to Bayern Munich

Idén alapembernek számít a sokoldalú védő.

A lap szerint Süle távozásában az is szerepet játszhat, hogy a klub sosem támogatta őt nyilvánosan, amikor sérüléssel küzdött. A 2019/20-as triplázós szezon azon felét, amikor még nem tudtunk a koronavírusról, szinte teljesen ki kellett hagynia. Kesslerék úgy tudják, a vezetőség tagjai is kritizálták a védőt a klubon belül sérülékenysége és a „hiányos professzionalizmusa” miatt.

A Bild írja, hogy a 26 éves játékos nem érezte úgy, hogy a Hasan Salihamidzic foggal-körömmel ragaszkodna hozzá és nem tett komolyabb erőfeszítéseket annak érdekében, hogy megtartsa őt – nem úgy, mint Comant, Goretzkát és Kimmichet, akik sokkal magasabb összegeket keresnek, miután 17-20 milliós kontraktusokat írtak alá ebben a szezonban.Complaxes on Twitter: "The decision to appoint Julian Nagelsmann could also  have a decivise role in upcoming contract talks with Niklas Süle.  https://t.co/8MrSuf3Sr7" / Twitter

Nagelsmann és Süle között már Hoffenheimben is kialakult a jó kapcsolat.

Végül a Nagelsmannal közös jó kapcsolata sem tudta maradásra bírni a játékost, akinek döntését akár már ebben a hónapban hivatalosan is bejelentheti a klub. A hír valószínűségét Fabrizio Romano tweetje is megerősítette. A transzferguru szerint a játékos számára vagy a Newcastle United vagy a Barcelona lehet a következő állomás.

Akárhogyan is alakul Niklas Süle Münchenen kívüli jövője, szomorú lesz látni, hogy egy olyan klubból, ahol mindene megvan abba Newcastle-be igazolhat, amely a szaúdi állam támogatásával indított dúsgazdag projektet és még az sem biztos, hogy idén bennmarad a Premier League-ben.

via Bild, TZ

Ezért távozhat Niklas Süle a Bayern Münchentől
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top