Bundesliga

Playoff a Bundesligában? Kahn nem zárta ki!A Kicker megkereste a Bundesliga csapatait és megkérdezte őket a bajnokság playoff-szerű eldöntésének lehetőségéről.

Derek Rae, a Bundesliga nemzetközi riportere és kommentátora írt arról egy tweetsorozatban, hogy a Kicker miképpen kereste fel a német első osztály csapatait és kérdezte meg őket a Német Labdarúgóliga (DFL) igazgatótanácsának új elnöke, Donata Hopfen által megfogalmazott véleményt, miszerint a jövőben akár playoff-meccsekkel is eldönthetnék, melyik a szezon legjobb csapata.

Ez azt jelentené, hogy a szezon második fele egy kicsit hamarabb érne véget és a legjobban szereplő csapatok egyenes kieséses szakaszban mérkőznének meg a végső győzelemért. A leghíresebb így működő versenysorozat az egyesült államokbeli bajnokság, az MLS. A legtöbb megkérdezett Bundesliga-klub vezetősége ellenezte az újítást, Oliver Kahn viszont nem.„Nagyon érdekesnek tartom az olyan új modelleket, mint a playoff a Bundesligában. 2024-től új lesz a Bajnokok Ligája lebonyolítása is, amelyet magabiztosan várunk. Egy elődöntőkkel és fináléval tarkított bajnokság izgalommal töltené el a szurkolókat. Pont ezért van értelme annak, hogy eljátsszunk ezzel a gondolattal. A Bayernnél mindig nyitottak vagyunk az új ötletekre.” – mondta Kahn.

Rae, akit a nemzetközi ligaközvetítésekből (és a FIFA-játéksorozatból) ismerhettek összeszedte azokat a megnyilvánulásokat is, amiket más klubok képviselői mondtak. Itt van pár:

Rudi Völler (Leverkusen): „Rossz ez a megközelítés. Teljes mértékben ellenzem.”

Sebastian Schindzielorz (Bochum): „A Bochum az emberek felől nézi ezt a sportot és ennek így kell lennie.”

Rachid Azzouzi (Fürth): „Egyszerűen nem. Nem kell semmiféle mesterséges beavatkozás.”

Dirk Zingler (Union Berlin): „Tagadhatatlanul van pár dolog, amit semmiképpen sem látnánk szívesen a német futballban. Egy ilyen példa az, hogy Szaúd-Arábiában tartsuk a Szuperkupát. A legfontosabb drukker az, amely a stadionban van. Az például, hogy egy TikTokert egy szintre helyezzünk egy olyannal, aki a stadionokba jár, tönkreteszi a labdarúgást hosszútávon.”

Arabia 'passes' of the Supercopa and the tournament will play in Andalucia

A Union vezetője arra gondolt, hogy 2020 óta a Spanyol Szuperkupát az arab országban rendezik.

Hans-Joachim Watzke (Dortmund, illetve tagja a DFL igazgatótanácsának is): „Köztudott, hogy nem vagyok valami nagy rajongója a playoffokonak. De a lebonyolítás szempontjából mérlegelve nem szabad az ilyen ötleteket megtiltani.”

A következő pár szezonban biztosan nyitott kérdés marad a szezonvégi egyenes kieséses rendszer megvalósítása és elképzelhető, hogy a következő hónapokban többet hallunk még erről a témáról.

A Kicker szerint egyébként a Bayern tisztában van azzal, hogy a lassan egy évtizede zajló dominanciája árt a Bundesliga megítélésének, ez pedig hatással lehet a klubra is a jövőben. 2018-ban, amikor megkérdezték Uli Hoeneßt az ötletről, nevetéssel válaszolt. A Kahn-féle új vezetés azonban meggondolásra bíztathatja a ligát.

via Derek Rae

Playoff a Bundesligában? Kahn nem zárta ki!
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: “Viccnek is rossz!” | Hoeneß és Kahn nem ápol felhőtlen kapcsolatot egymással

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top