Bundesliga

Idegenbeli vereség a bajnokságban | Bochum 4-2 Bayern



A Bundesliga 22. fordulójában a Bayern München a Bochum otthonába utazott és 4-2-es vereséget szenvedett.

A Ruhrstadion gyepén találkozott az egymással barátságos viszonyt ápoló VfL Bochum és az FC Bayern München. Utóbbi keretéből hiányzott a csapatkapitány, Manuel Neuer, akinek a térdét megműtötték. Így visszakerült a kezdőbe Sven Ulreich, a bajorok cserekapusa. Bekerült még Upamecano is és ezzel négyvédős rendszert alkalmazott Nagelsmann, kihagyva a tizenegyből Corentin Tolissót.



Image

A meccs egyetlen pozitívuma: Lewa ugyanannyi gólnál jár, mint tavaly az idény ezen részénél.

A mérkőzés jól kezdődött a Bayern szempontjából: a 9. percben a bajorok kilencese szerezte meg a vezetést egy látványos adogatás után. Öt perccel később azonban jött a válasz Antwi-Adjei révén, aki kiválóan lőtte ki a bal alsót.

Az első félidő végén aztán jött a hidegzuhany. A védelem teljesen összeomlott és a 38., illetve a 44. perc között három gólt szedett be. Előbb Upa kezezése után talált be büntetőből Locadia, majd Gamboa és Holtmann is gólt szerzett – nem is akármilyeneket! Mindkettőt biztosan látjuk majd a liga hónap végi gólösszefoglalójában.

Image

Kellemetlen vereség volt, de továbbra is a tabella élén áll a Bayern.

A szünet után azonnal rúgott még kettőt a Bochum, igaz, ezeket lesről szerezték, így a játékvezető nem adta meg őket. A Bayern nagyon igyekezett, de a második félidőben csak egy gólt tudott szerezni a 26. szezonbeli bajnoki gólját szerző Lewandowskinak köszönhetően. Volt védése a hazaiak kapusának, Essernek is, Lewa pedig a kapufát is kilőtte egy szabadrúgásból.

Végül 4-2-vel zárult a meccs. Ez volt a negyedik vesztes ligamérkőzése ebben a szezonban Nagelsmann alakulatának. Szerdán jön majd a folytatás: a Salzburg ellen a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén játszik a csapat Ausztriában.

Idegenbeli vereség a bajnokságban | Bochum 4-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top