Bajnokok Ligája

Vegyes érzelmek | Salzburg 1-1 Bayern

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőének első mérkőzésén a Bayern München 1-1-es döntetlent játszott a Red Bull Salzburg csapatával.

A hétvégi Bochum elleni vereséget követően Nagelsmann csapata más rendszerben állt fel. Ugyan a támadóötös (Coman, Sané, Lewandowski, Müller, Gnabry) startolt, a bajorok három védővel kezdtek és visszakerült Tolisso a középpályára Kimmich mellé. A három bekk Hernández, Pavard és Süle volt.

Utóbbi igencsak megilletődve kezdte a meccset. Ő és a teljes védelem bizonytalan volt az első félidőben. Olyannyira, hogy a semleges nézők számára látványos első percek után a 21. minutumban megszerezte a vezetést a Salzburg a csereként beálló Adamu révén.



A kapusok sokat szerepeltek.

A vendégek támadásépítéseibe gyakran csúszott hiba és a hazaiak sokszor kontráztak. A két kapus, Köhn és Ulreich is mutatott be bravúrt az első játékrészben.

A második félidőben már dominánsabb lett a Bayern játéka. Az osztrákok előtt sokáig kevés helyzet adódott, ám ahogy telt az idő, egyre jobban kinyílt a már Sabitzert és Choupo-Motingot is a sorai közt tudó német csapat.

Az utolsó percekhez közeledve a Salzburg óriási ziccerét Pavard blokkolt a kapu elé vetődve.

A Bayern legjobbja, Kingsley Coman.

A 90. percben aztán jött a megmentő, Kingsley Coman. Ő volt a mezőny egyik legjobbja és a rendes játékidő percében Müller csúsztatását juttatta közvetlen közelről az addig kiválóan védő Köhn kapujába.

A Bayern ezzel döntetlenre mentette a párharcot, amelynek folytatása március 8-án lesz. A következő tétmeccs a Greuther Fürth ellen lesz, február 20-án.

2021 áprilisa óta először fordult elő, hogy a Bayern egymás után két meccsen nem tudott nyerni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top